Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 183 kJ / 1 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,57 g |
Tuky | 115,18 g |
Vláknina | 1,22 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 567 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 181,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat.
Smetanu a karamely za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku. Po rozpuštění karamel sundáme z ohně. Krok 2: Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a za stálého míchání vkládáme do smetany s rozpuštěnými karamelami jeden plátek želatiny po druhém. Necháme chladnout.
Z poloviny cukru a bílků ušleháme sníh. Odložíme stranou. Krok 3: S druhou polovinou cukru vyšleháme smetanu. Jemnými pohyby spojíme šlehačku se sněhem a pomalu přidáme vychladlou směs karamel a želatiny. Vše dobře a opatrně smícháme.
Mousse nalijeme do formy, do které jsme si předem na dno položili piškot. Povrch uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí zdobíme podle fantazie.
Smetanu a karamely za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku. Po rozpuštění karamel sundáme z ohně. Krok 2: Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a za stálého míchání vkládáme do smetany s rozpuštěnými karamelami jeden plátek želatiny po druhém. Necháme chladnout.
Z poloviny cukru a bílků ušleháme sníh. Odložíme stranou. Krok 3: S druhou polovinou cukru vyšleháme smetanu. Jemnými pohyby spojíme šlehačku se sněhem a pomalu přidáme vychladlou směs karamel a želatiny. Vše dobře a opatrně smícháme.
Mousse nalijeme do formy, do které jsme si předem na dno položili piškot. Povrch uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí zdobíme podle fantazie.
Zveřejněno 5. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KLR
Moje poznámka
Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KLR
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 21 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Routeu před 1 hodinou
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 1 hodinou
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 1 hodinou
Křehký jablečný závin
Lara.S před 1 hodinou
Chutné vafle
Lara.S před 1 hodinou
Jablkový perník
Lara.S před 1 hodinou
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
karamelova pena,
karamel recept,
pěnový pohár,
karamelový dort,
karamelový mousse recept,
mléčné karamelky,
mlečné recepty,
kolik váží plátek želatiny,
karamelova pena do dortu,
recept na karamelu vy dort,
karamelový dort recept,
karamelový pohár recept,
dort karamel,
recept na dort,
karamelový mousse,
krém z mléčných karamel,
karamel,
plněný sváteční mousse dort od food bloggerů,
karamelová pěna mousse,
domaci mlecne karamely krem
Suroviny:
karamelky,
želatina,
smetana,
bílek,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
škrob kukuřičný
Komentáře (32)
tohle si někdy udělám, vypadá to naprosto luxusně.. foto.. dokonalost sama
Děkuji
Sarovka a Katy: Spodek dortíku jsem si vyrojil kulatým vykrajovátkem, podle toho jsem si uřízl proužek piškotu, tak aby mi to vyšlo po celém obvodě kulatého piškotového základu, a kolem tohoto piškotu jsem připevnil pomocí lepící pásky silnou ohebnou folii a pak jsem to naplnil moussem.Když to sestydne tak se odstraní folie a piškot drží svůj tvar
1. plátek želatiny - není možné uvést váhu?
2. bude mi mousse držet tvar ve formičkách na semifreda?
3. piškot připevním krémem
Omlouvám se a děkuji
Pajaska a zizala teď jste mě odhalili
Masula:Až naklepu do počítače recept na pruhovaný piškot, tak ho sem přidám