Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 210 kJ / 2 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,37 g |
Tuky | 102,95 g |
Vláknina | 38,35 g |
Cholesterol | 569 mg |
Sodík | 630 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 252,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso narežeme na kocky, pridáme všetky ingrediencie na marinádu, premiešame a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.
Krok 2: Odležané mäso dáme na panvicu a na prudkom ohni zo všetkých strán orestujeme. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka.
Krok 3: Počas dusenia podľa potreby podlievame vínom. Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu necháme prechladnúť.
Krok 4: Omáčka : Maslo v kastróliku roztopíme a rozpustíme v ňom cukor. Pridáme černice, guličky borievky, bobkový list a podlejeme 1 dl vody. Na slabom ohni varíme 10 minút.
Krok 5: Pridáme horčicu a v šťave z mäsa rozmiešaný škrob. Opäť 10 minút slabo povaríme.
Krok 6: Zemiaky nastrúhame na zemiakovom strúhadle, osolíme a pridáme toľko múky, aby sme dostali hustejšie cesto.
Krok 7: Necháme 10 minút postáť a z lopára hádžeme do vriacej osolenej vody lyžicou väčšie halušky.
Krok 8: Keď vyplávu na povrch, necháme ich ešte 2-3 minúty tiahnuť, potom scedíme ( na rozdiel od malých klasických halušiek, ktoré cedíme hneď ako vyplávu na povrch ).
Krok 9: Mäso prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovými haluškami.
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WQ1
Moje poznámka
Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WQ1
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 1 hodinou
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 5 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 5 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 6 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 15 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 1 hodinou
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 5 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 7 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 18 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 20 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 20 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 21 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí omáčky a guláše,
ostruzinova omacka k masu,
pikantní ostružinová omáčka,
jehněčí kolínko s haluškami,
omáčka k bramborovým haluskam,
jehněčí na ostružinách,
jehnečí omáčka k masu,
černice omáčka,
ostruzinova omacka na maso,
borůvková omáčka k srncimu,
guláš s haluskami,
jehneči maso omačka,
aby strouhané brambory necernaly,
ostruzinova omacka dip k masu,
srnčí s ostružinovou omáčkou,
kuřecí s ostružinovou omáčkou,
maso s ostružinovou omáčkou
Suroviny:
maso jehněčí,
víno červené,
ostružiny,
cukr,
máslo,
škrob,
hořčice plnotučná,
jalovec,
bobkový list,
olej,
koření oregáno,
sůl,
pepř,
kůra citronová,
brambory,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (18)
a hezky spáchala
Omáčka je jemná, nemá vyložene černicovú chuť vďaka vínu a je jemne citrónovo tónovaná
Na halušky nemám fígeľ, chce to ihneď po nastrúhaní premiešať s múkou. Čím dlhšie stoja na vzduchu, tým sú tmavšie. Tým, že ja strúham na robote, je to rýchlo. Ale to, že ich máš tmavšie nie je vôbec na škodu
Halušky máš krásně bílé - mně vždycky alespoň trochu ztmavnou, ale myslím, že to bude bramborami, protože je dělám vždy stejně a někdy jsou tmavší, jindy světlejší. Nebo máš snad nějaký fígl?
Masíčko je nádherné, jehněčí mám moc ráda.
Jen chuť omáčky si nějak nedovedu představit.