Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 695 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,80 g |
Tuky | 86,90 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 14,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGOk
Moje poznámka
Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGOk
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 10 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 1 hodinou
Rebarborový koláč
tara23 před 2 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 3 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 4 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 6 hodinami
Tématické fráze:
svíčková na smetaně v papiňáku,
králík na smetaně v papiňáku,
svickova v tlakovem hrnci,
svíčková omáčka v papináku,
svíčková na smetaně v tlakovém hrnci,
svíčková v tlakáči,
jednoduchá svíčková omáčka,
svíčková z kližky,
svíčková na smetaně z papinaku,
jednoduchá svíčková na smetaně,
hovezi svickova v papinaku,
vaření v papiňáku,
svíčková z tlakového hrnce,
svíčková na smetaně v tlakáči,
králík v papiňáku,
papinak,
svíčková na smetaně vařená,
recept na svíčkovou v papinaku,
recept na jednoduchou svickovou,
svíčková omáčka v tlakovem hrnci
Suroviny:
kližka hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
mrkev,
kořen petržele,
celer,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
ocet,
sůl
Komentáře (68)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, pokud zde poslední, nyní už bezpředmětné, komenty hodláte "z výchovných" důvodů ponechat nejsem proti, ale snad za ten můj nepoletím z TOP, jako minoritní spoluobčan z hospody...
No a jste si si si jista, že admini rozeznají koprovku od svíčkovééé, he?
Z dovolením už 9 let pracuji v Londýne v 5 hvězdičkovem hotelu Radisson Blue Edwardian - Mayfair. Technologie vysokotlakých hrnců se používá v každé lepší kuchyni ve formě Indukčních trub které pracuji s tlakem páry. Tudíž na stejném principu jelikož je to věc v ceně stovek tisíc korun a ne každý ji má doma používá se tlakový hrnec (papinuv hrnec) Jídlo neztrácí na kvalitě a na vitamínem absolutne zadrží v sobe aroma a také vám o moc zkrátí čas. Jinak recept je výborný rychlý i když to maso by jsem předem predpekl třeba s rozmarýnem a olivovym olejem. A misto octu citrónovou šťávu. Jinak abych to ukončil pan Kanec je hold asi deb.l. Vaření je um enjoy
Svíčková byla dobrá a recept je výborný
Terezko,jakýkoliv kus z hovězího zadního
S vařením(dušením)v papiňáku je to opravdu o zvyku
Moje maminka,ta raději bude stát u sporáku i půl dne
Já papiňák používám i na zavařování
Ale vařit umím i v obyčejném hrnci
Renatko,já hrnec ochlazuji většinou pod studenou tekoucí vodou,ne přímo na poklici,ale pouštím vodu na bok hrnce.Je možno také napustit trochu studené vody do dřezu a hrnec do ní postavit.Za chvilku tlak povolí
Hanka B.-když se maso zalije horkou vodou,také se ZATÁHNE a šťávu i veškeré živiny si uchová
Děkuji všem za přízeň i komentáře
Svíčková pečeně na smetaně - varianta 1. cca týden naložené maso = lepší omáčka, varianta 2. den naložené maso se používa u mladších mas.
Další úprava je zhruba stejná, osobně preferuji omáčku pasírovanou a s karamelem.
Pro Haničku B. a začátečníka - stačí znát a umět nebo prostudovat pár kuchařek.
Svíčkových je opravdu spoustu druhů,ale myslím,že název na zde uvedený recept je dost výstižný
katty napíšu mňam, recept super.
Díky za zájem a komentíky
Děkuji všem moc
další parádička z Aniččiny kuchyně.. bravo, Ann
Irrenko,já osobně ZBOŽŇUJI rozmixovanou svíčkovou omáčku