Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí nudličky s provensálským kořením, rajčaty a kuskusem

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 194 kJ /
285 kcal
Bílkoviny36,97 g
Tuky2,76 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy27,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme ne hrubší nudličky, osolíme, okořeníme a orestujeme na oleji ze všech stran. Přidáme rajčata nebo trochu protlaku, zalijeme malým množstvím vody a dusíme za občasného promíchání do měkka. Malinko jsem si směs dosladila přírodním sladidlem. Krok 2: Kuskus si zalijeme polovinou skoro vařícího ochuceného vývaru, přiklopíme pokličkou a po vstřebání tekutiny opět zalijeme. Pak zamícháme a podáváme. Kuskus musí zůstat sypký.

Zveřejněno 31. 1. 2012

Poznámka autorky Merylas

Celé jídlo i s přílohou má 1407 kJ.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n85l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n85l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

pazderka83: :-))Děkuji:-K

Po pul roce jsem delala kuskus. Naposledy jsem ho zkousela podle nejakeho receptu a nedalo se to jist. Chlap prohlasil,ze uz nikdy jist kuskus nebude. Ten vyraz,kdyz zjistil,ze je dnes k obedu :-D :-D Kupodivu to zbastil, div nevylizal talir :-)) Takze bodik leti.. :yes:

Mňam, bylo to úžasné :-p

Terezsca: Děkuji:-8:-K

Vynikající ;-) !!!

Ještě jednou všem děkuji:-K

1974andrea: Ono vždy, jak se řekne slovo dieta, tak si každý představuje, že to bude něco nedobrého. Ono hlavně ta redukční dieta spočívá v tom, že se omezují tuky a cukry a dodržuje se denně určitý počet kJ v 5 - 6 jídlech. Ono bez určitého omezení by ta váha dolů nešla.:-8

Maruško, tady ty recepty letí takovou rychlostí dolů, že to ani všechno nestihnu. Velmi pěkný recept a pak že dieta není dobrá, viď;-):yes:

Maruško, určitě dobrůtka :yes::yes:+

Mňááám :-p:yes:

:-p:yes: mňam:-K

další nádhera!!!!!!:-p:-O;-):yes:

Merylas: Krása:-O:yes:...+1

Maruško, nádherný chutný i dietní receptík:yes:

Všem děkuji:-K

Sarovka: U mě se nedá česnekem taky nic zkazit;-):-))

rebeka: Tak to díky za důvěru :-D:-* Nejsi v žádném dietním režimu, tak si můžež přidat ještě trošku tuku, taky zahustit nebo zjemnit troškou smetany:-)):-* A malinko dosladit cukrem.

tak.. a tohle si zítra udělám, heč:-!:-D;-):yes::yes:
krása pro oko a tanec chuťových pohárků:yes::yes::-p;-):-K

Maruško - krásná, ale i určitě výborná dietka:yes::-)+

merylas...ten kuskus je bozi....a recept je ukazkovy...

;-)moc pěkný nepohrdla bych:-*:yes::yes:+6

Merylas, dělám velmi podobně.:yes: Jen používám trojkombinaci - drcená rajčata, provensálské koření, česnek.

Vypadá to dobře:yes:;-):-K

Maruško Ty dneska teda válíš;-)Moc hezký receptík:-K:-p+2:yes::-p

:yes::yes:Dělám v podstatě stejně, jen obměňuji přílohy a vždycky si pochutnáme, díky za připomenutí a podráždění hladových buněk:-D:-D

A provokuje a provokuje, mňám :-D:-D;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso s kuskusem, kuřecí s kuskusem, kuřecí prsa s kuskusem, kuřecí směs s kuskusem, pečené kuře s kuskusem, kuřecí kousky s kuskusem, kuřecí čína s kuskusem, kureci nudlicky, kuřecí plátek s kuskusem, kuřecí nudličky s rajčaty, kuskus recepty, kureci prsa na nudlicky, kuřecí na provensálském koření, kure na provensalkym koreni, kuře s kuskusem, čína s kuskusem, maso s provensalskym korenim, kuře s kuskusem, maso s kuskusem, recepty z kuřecích prsou čína

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, koření provensálské, pasírované rajčata, olej, sladidlo přírodní, kuskus, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu