Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 563 kJ / 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,61 g |
| Tuky | 19,18 g |
| Vláknina | 14,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 30,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.
Krok 2: Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 31. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Moje poznámka
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 8 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
pikantní lečo,
lečo apetit,
pikantní lečo recept,
pikantní domácí lečo,
lečo recept apetit,
servírovací lžíčky na dresing,
apetit leco,
recept na pikantní lečo,
lečo pikantní,
mrkni.cz/tchibo/,
luxusní lečo,
recept na lečo apetit,
pikantni zeleninove jidlo,
recept na lečo pikantní,
servírovací pánev tchibo,
pikantni zeleninove leco,
profesionalove vareni volske oko,
topinky s volským okem,
pikantni leco top recept,
pikantní na lečo
Suroviny:
olej olivový,
paprika čerstvá červená,
cibule,
feferonka,
rajče cherry,
cukr krupice,
sůl,
koření pepřové,
vejce,
nať petrželová
Komentáře (32)
cathleen: díky, některá jídla jsou, holt, fotogenická