Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 849 kJ / 3 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,64 g |
| Tuky | 227,41 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 504 mg |
| Sodík | 4,40 g |
| Sůl | 10,70 g |
| Sacharidy | 48,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi 0,5 l červeného vína, a nechal marinovat. Průběžně jsem kontroloval a obracel.
Krok 2: V den přípravy jsem maso opláchl, na malém oříšku sádla celý kus osmažil na pánvi ze všech stran, dokud se neudělala hnědá kůrčička. Mezitím jsem v kastrolu na oříšku sádla orestoval 4 cibule, 0,5 skleničky hříbků v sádle a do toho pokrájel 25 dkg anglické slaniny.
Krok 3: Až byla cibulka v kastrolu zlatá, a ten uzené pouštělo rosol, přidal jsem osmažené maso, podlil litrem vývaru, přidal scezenou vinnou marinádu, zavařil a nechal na minimální teplotu z poloviny zakryté probublávat. Jednou za cca za 0,5 hodinky jsem míchal.
Krok 4: Po víc jak 3 hodinách jsem maso vyndal, nakrájel na silnější plátky. Omáčku jsem mírně zahustil moukou, a ponorným mixerem rozmixoval dohladka.
Krok 5: V jednom kastrolku jsem uvařil hrst čočky, 5 minut před koncem vaření přihodil hrst mražené zeleniny. Zvlášť v okořeněné a osolené vodě, jsem uvařil dva sáčky rýže a smíchal. .
Zveřejněno 9. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo dušené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLYz
Moje poznámka
Kadlíkovo dušené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLYz
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 21 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 20 minutami
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 2 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 2 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 3 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 3 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 8 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 9 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 17 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 18 hodinami
Tématické fráze:
iberijský špek,
co je iberijský špek,
dušené hovězí,
iberijské sádlo,
iberijský špek recept,
iberijske hovezi,
dušené hovězí recept,
co to je iberijský špek,
hovezí dusené,
špek iberijský,
recept iberijský špek,
kadlikovo recepty,
hovězí čína v parním hrnci,
tiberieské sádlo,
dušené hovězí s hříbky,
recepty na iberijsky spek,
dusene hribky,
uzený iberijský špek recept,
hovězí plátek na hříbkách, dušená rýže,
recept na iberijský špek
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina anglická,
cibule,
víno červené,
vývar,
houba hřib,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovčinky,
pepř celý,
tymián,
sůl,
česnek,
rýže předvařená,
čočka,
mražený hrášek s mrkví
Komentáře (8)
Já mám v oblibě spíš Vahalovu slaninu než anglickou. jinak to vypadá dobře