Steak z hovězího pupku – flank steak
Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa zbytečně nepřebili, k dochucení postačí sůl, steakové koření a kvalitní olej.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 929 kJ / 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 140 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z hovězího pupku – flank steak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ln5v
Moje poznámka
Steak z hovězího pupku – flank steak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ln5v
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 4 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 5 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 1 hodinou
Vajíčka z trouby
Sahula před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 2 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 2 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 4 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pupek podle pohlreicha,
hovězí pupek,
hovězí pupek recepty,
hovězí steaky připrava,
hovězí steak podle pohlreicha,
hovězí pupek recept,
hovězí pupek na grilu,
hovezi pupek steak,
hovezi pupek steak recept,
flam steak,
flank steak na grilu,
recept hovezi pupek steak,
hovězí steak pohlreich,
co je hovězí pupek,
flan steak,
hovězí steak příprava,
hovezi pupek cena,
hovězí steak,
recept na hovezi pupek,
hovezi pupek na gril
Suroviny:
pupek hovězí,
sůl hrubozrnná,
olej,
koření na steaky,
pečivo,
zelenina čerstvá
Komentáře (37)
Důvod - v restauraci, kde kuchař opravdu ví, co dělá (vyzkoušeno opakovaně), jsem si v pátek dala flank steak...měla mne "trknout" cena jídla, 275 Kč, steak 200 g....pokud se cena vyzrálého kvalitního flanku pohybuje kolem 700 kč/kg tak to jaksi nesedí...kuchař s flákotou dělal co mohl, ale bylo to fakt pro argentinskou dogu
Takže bych asi s domácí minutkovou přípravou pupku byla hooooodně opatrná na výběr masa....
i na maso z obou stran.Maso dej na pánev a až se tzv.odlepí, tak ho otoč a dívej se na šťávu, která z něj bude vytékat.Čím tmavší,tím více je propečený.Potom ho dej dotáhnout do trouby na 55 st. na 5 min. max.Před podáváním dochuť čerstvě mletým pepřem.Až ho ochutnáš,tak se zblázníš,to ti garantuji.Pokud to nezvládneš, tak v Hotelu Sloup můžeš ochutnat i jiné steaky než flank,třeba ball tip nebo top blade
Pro ty co si dávají hovězí steaky propečené-dejte si raději řízek.
Major
***
Máme vakuovačku a jeden potomek si pořídila sous vide (su víde) https://www.idnes.cz/hobby/domov/vareni-sous-vide....
Jsem jak biblický Tomáš
Doposud pro mě byla příprava stejků jako hrát ruletu
Vakuovaný pupek šetrně "uvařený" ve folii vytemperujeme (nebo můžeme uložit do mrazáku a stejným způsobem použít posléze), osušíme, potřeme olejem, vložíme na ROZPÁLENOU pánev (bez tuku!) a opečeme do hněda (cca 2 minuty + 2 minuty) Pokud je flákota tlustější, tak ji dáme na pár minut do tepla (do 100°C), Pak osolíme, opepříme, pokrájíme přes vlákna na plátky a podáváme. Maso má asi 2 mm kůrčičku a vo vnútri je nádherně starorůžové (což choulostivějším náturám může trošku vadit)
Je to jedna báseň
***
Kachnička, že aby měla chrumkavou kůžičku, tak chvilku spočinula pod rozpáleným grilem
... dík, ale já jsem už "velkej kluk" a obhájím se sám
http://www.titanovepanve.cz/recepty/grilovani/40-...
.... velmi vtipné - zkuste se podívat kdo je podepsán pod receptem
Souhlasím s 6 minutami z každé strany, nemám ráda, když mi z masa cáká krev, ať si to klidně někdo považuje za barbarství. Když jsem jedla v El barrio flank steak naposledy, měla jsem chuť na úplně propečené maso a nadhodila jsem číšníkovi, že to asi je považováno za barbarství. Dostalo se mi odpovědi, že to záleží na chuti každého jednotlivce. A zcela barbarsky jsem tu dobrotu tentokrát zapila bílým nikoliv červeným vínem značky Antarés. Vrcholný gurmánský zážitek.
6 minut je barbarstvo!!!!
steak každý blb,ale z pupku,á 130.- kg dobrý kuchař a výsledek je super!!!
... ani náhodou
http://www.bux.cz/knihy/129006-sef-na-grilu-ii-rec...
V Globusu na požádání - dělají z něj mleté hovězí :)
Ja se naucila delat steaky od jednoho sefa z Holandska a i tchyne si pochutnava