Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová tyčinková roláda

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 030 kJ /
4 309 kcal
Bílkoviny319,50 g
Tuky274,10 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 20,07 g
Sůl53,33 g
Sacharidy101,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve namočíme nalámané tyčinky do rozšlehaného vajíčka s mlékem, nejlépe přes noc, aby hodně nasákly. Krok 2: Na oleji zpěníme jednu cibuli s polovinou slaniny a přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. Osolíme a přimícháme posekané bylinky. Krok 3: Do zchladlé směsi zapravíme namočené tyčinky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Poklademe směsí, zavineme a pevně sepneme provázkem. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej a roládu ze všech stran opečeme do hněda. Poté ji přendáme i s výpekem do pekáče, do kterého jsme předtím dali nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a zbytek slaniny. Krok 5: Podlijeme vývarem, já přidala ještě kosti, osolíme a asi 40 minut dusíme přiklopené v troubě. Pak odkryjeme a dopékáme ještě asi 30 minut. Krok 6: Maso vyjmeme, přilijeme sherry, necháme trochu odpařit a poté nahrubo rozmixujeme.

Zveřejněno 28. 2. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová tyčinková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPEK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová tyčinková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPEK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

LenkaHaus:Tak to mě velmi těší, děkuji;-):-K Budu muset recept zase oprášit:-D

Velmi dobré to bylo, skvělý nápad, budu připravovat častěji:-D:yes:

Moc vám všem děkuji, potěšili jste mě svými komentíky a mám z toho vždycky radost:-K

:yes: zajímavý nápad:-K

Hezká roládka;-):yes::-K

Zajímavá náplň:yes:11

:yes:
Rebeka: :-D:-D:-D..aji já půjdu do..

rebeka:Můžeš to podlít vínem, tím nic nezkazíš;-)

:-//:-// nemám ani mokré .. shery..a tu tolika náádhery.. sliny se mi sbíhají, bodík musím poslati:yes::yes:;-)
vypadá to přímo skvěle... a já půjdu do... lednice ... pro Pribiňáka:-//:no::-D:-D

Tý jo,teda Andri Ty máš príma nápady;-)Roláda vypadá velice hezky:-K+9:-p:yes:

Colombo65:Díky Otíku;-)

Super nápad - zajímavé;-);-);-)

Eliza:Kdysi jsem to viděla někde v televizi, už přesně nevím, jak ten recept byl a chystala jsemse na to už několikrát;-). Bohužel, když jsem si na to koupila tyčinky, tak mi je kluci pokaždé snědli:-D

Tak to by mě nenapadlo :-O, zajímavé...

Ivusa:Ivčo, díky i tobě:-K

:-Kvelmi zajímavý recept,krásné fotky a aranžmá:yes::yes::yes:

Krásná:-p:yes:

varilamyskakasicku:No je to zase něco jiného;-)

1974andrea: aha, tak to je zajímavá roládka o to více:-K

srettka:Sladký dezertík už jsi dneska dodala ty, tak já holt zase jindy;-). A já stejně radši to maso:-D:-))

a tohle je jako ten kapucín s třešněma jo??:-D:-D
čéče, prvně mě napadlo, kterej barbar nacpal ten krabí odpad - surimi, nebo jak se ty opařený prsty jmenujou, do nebohého čuníka a voni to tyčinky:-)) přírodo příírodo, kam chodíš na ty nápady?:-)):yes:

varilamyskakasicku:Jojo, Ivčo, takové ty silné, bývají slané s kmínek nebo bez.;-)

Hezká mozaiková roládka, jen nevím, jaké myslíš ty silné tyčinky Andrejko ?? Jinak opět parádní foto, pokrm, vše:-K:yes:;-)

Krásná roláda, krásně naaranžovaná:-):yes::yes:

Andreo:-K:-Otyčinky a v roládě:-? A proč ne:-! Je to super nápad:yes: a věřím, že i prima:-p chutná, ukládám a 2. bodík posílám:yes:

PS: máš pěkné foto;-)

Tématické fráze:
mozaiková roláda, veprová roláda, vepřová rolada s vajicek, vepřova roláda recept, recepty na vepřové rolády, veprova rolada s vajickem, recepty z vepřového rolády, veprove na kminek, vepřové na kmínek se zampiony, roláda s fáší, krkovice rolada, mozaikova rolada recept, mozajkova rolada, tyčinkové dorty, roláda vepřová z krkovice

Suroviny:
pečeně vepřová, silné slané tyčinky, sherry, mrkev, celer, cibule, slanina pikantní delikates, vejce, mléko, hořčice dijonská, petrželka, bujón, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu