Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 403 kJ / 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,26 g |
| Tuky | 1,08 g |
| Vláknina | 24,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 168,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Krok 2: Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí, drceným kmínem a prolisovaným česnekem. Předehřejeme troubu na 200°C.
Krok 3: V hlubší zapékací míse s víkem rozehřejeme sádlo nebo olej a na něm opečeme maso z obou stran.
Krok 4: Na opečené maso rovnoměrně rozvrstvíme brambory a zakryjeme poklicí. Necháme péct až jsou brambory téměř měkké.
Krok 5: Zalijeme smetanami a odkryté pečeme až smetany zhoustnou a povrch zezlátne.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová na šlehačce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGPr
Moje poznámka
Vepřová na šlehačce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGPr
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 42 minutami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 25 minutami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 54 minutami
Bramborová polévka
Kajkajak před 57 minutami
Pizza z rohlíků
zonoro před 1 hodinou
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 2 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 2 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso na šlehačce,
vepřové platky na šlehačce,
maso na šlehačce s bramborami,
veprove platky se šlehačkou,
vepřové maso ve šlehačce,
vepřová kýta na šlehačce,
veprova panenka na slehacce,
vepřové se šlehačkou,
vepřové šlehačka,
vepřové plátky ve šlehačce,
maso na slehacce,
vepřové maso se šlehačkou,
vepřové na slehackou,
vepřové maso na šlehačce s brambory,
vepřové kotlety ve šlehačce s brambory,
recepty z vepřové kotlety na šlehačce,
recept na vepřové se se šlehačkou,
veprove maso se šlehačkou a brambory,
vepřové plátky šlehačka,
maso, brambory, slehacka
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
sůl,
koření grilovací,
pepř,
brambory,
česnek,
sůl,
kmín drcený,
smetana 33%,
olej
Komentáře (9)
ale je fakt že tentokrát se mi to moc nevypeklo, ale lepší ne úplně dokonalá fotka než žádná... tak snad příště