Moravský králík
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do dokonalé zlaté krustičky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 120 kJ / 1 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,96 g |
| Tuky | 160,05 g |
| Vláknina | 11,41 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 660 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Menšího králíka necháme v celku, většího naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek.
Krok 2: Směs promícháme, osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme odležet do druhého dne (nebo i déle) v chladu.
Krok 3: Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme zakryté při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng4
Moje poznámka
Moravský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng4
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 16 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Tématické fráze:
králik domácí recepty,
domácí králík recepty,
recept králík na hořčici z prostřeno,
králík na víně podle polreicha,
recepty z králičího masa,
recepty králík domácí,
králík domácí,
naložení králíka,
kralik-recepty,
recepty-králík,
králíci na prodej,
králíčí recepty,
prodej králičího masa,
králík recepty podle dity,
cena kraliciho masa,
králičí filety,
králík na hořčici babica,
kralik pečený recept,
prodej králíků na maso,
recepty z králíka domácího na pivu
Suroviny:
králík,
olej,
víno bílé,
voda,
pepř,
paprika sušená sladká,
hořčice,
kečup sladký,
cibule,
česnek,
sůl
Komentáře (18)