Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z vepřového masa

Špízy jsou jedna z nejoblíbenějších grilovaných dobrot. Možnost spotřebovat různorodé suroviny, kombinovat a zkoušet nezvyklé varianty je velmi lákavá. Špízy z vepřového masa naložené dopředu jsou výborný nápad a stojí za to vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alus.s

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min + doba odležení

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 119 kJ /
1 223 kcal
Bílkoviny213,01 g
Tuky32,41 g
Vláknina10,85 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 535 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy17,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Bylinky pokrájíme. Krok 2: Do misky dáme olej, česnek, bylinky, sůl, pepř a promícháme. Krok 3: Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády. Promícháme a necháme několik hodin odležet. Krok 4: Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, slaninu na čtverečky, očištěné papriky na přiměřeně velké plátky. Krok 5: Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme maso, cibuli, slaninu a papriku. Krok 6: Při grilování průběžně otáčíme.

TIP: Další výborné marinády

Zveřejněno 10. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřového masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřového masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-K:-K:-K:-K:-K:-K

fak dobre mňauuuu jenom zam nedavej hodne petrželky
:-)

:yes: moc dobré

Špízy byly:-p:-p:yes:+3

tak tohle jídlo skvělý....sama jsem ho zkoušela a jenom doporučuju!! Ty bylinky tomu dají příjemnou chuť ... doporučuju dávat více petrželky a špetku bazalky takhle kombinace je úžasná:-)):yes::yes:

Tématické fráze:
špízy, vepřový špíz, špízy recepty, vepřový špíz recept, recepty z vepřového masa, vepřové špízy, špíz, recept na špízy, recepty špízy, špízy recept, recepty na spizy, špíz recept, recept na veprove spizy, recept špízy, nejlepší špízy, nejlepší recepty z vepřového masa, recept vepřové špízy, recept špíz, recepty veprovy spiz, recept na špíz

Suroviny:
řízek vepřový, tymián, rozmarýn, koření oregáno, bazalka čerstvá, nať petrželová, česnek, olej, sůl, pepř mletý, paprika čerstvá bílá, cibule, slanina anglická

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu