Pikantní "býčí" delikatesa se šťouchanými bramborami
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 059 kJ / 1 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,23 g |
Tuky | 138,81 g |
Vláknina | 39,89 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,71 g |
Sůl | 6,65 g |
Sacharidy | 107,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Zázvor nakrájíme na plátky a ty překrojíme na tenčí nudličky. Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na šikmé řezy a ty ještě podélně překrojíme.
Krok 2: Opláchnuté žlázy překrojíme na poloviny a ty ještě prořízneme do tvaru motýlka-nedořežeme dokonce. Po stranách mírně nařízneme, aby se nám během vaření moc nestáhly.
Krok 3: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme slaninu, cibuli, česnek a necháme zezlátnout. Přidáme plátky masa, prudce osmahneme po obou stranách a na největším plameni necháme odpařit za občasného promíchání puštěnou tekutinu.
Krok 4: Poté přidáme mrkev, brokolici a zázvor. Podlijeme vínem, rozdrobíme bujón a přikryté poklicí dusíme na mírném plameni 10 minut.
Krok 5: Mezitím si dáme do osolené vařící vody na 3 minuty ovařit růžičky brokolice, dírovanou podběrkou je vybereme a vložíme na chvíli do studené vody, aby si uchovaly hezkou svěží barvu.
Krok 6: Horkou vodu nevyléváme, nakrájené suroviny na přílohu vložíme do vařící vody a necháme 10 minut vařit. Pak vodu slijeme, přidáme plátek másla a šťouchadlem rozšťoucháme. Vše máme uvařeno, servírujeme na talíř, ozdobíme a podáváme posypané petrželkou.
Zveřejněno 26. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní "býčí" delikatesa se šťouchanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lnkg
Moje poznámka
Pikantní "býčí" delikatesa se šťouchanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lnkg
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 3 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 19 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecká musaka
Olina3 před 2 hodinami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 2 hodinami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 3 hodinami
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 12 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 14 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 14 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 15 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 16 hodinami
Tématické fráze:
jak připravit býčí žlázy,
restované býčí žlázy recept,
býčí koule recept,
recept na býčí koule,
býčí koule,
recept býčí koule,
zelnice se šťouchanými brambory,
býčí koule - příprava,
byčí žlázy a jejich příprava,
co ke stouchanym bramborum,
příprava býčí žlázy,
býčí žlázy recept,
byci koule recepty,
co k bramboram,
maso ke stouchanym bramboram,
co se hodi k stouchanym bramborum,
býčí koule maso ráda recepty,
recepty delikatesy,
býčí koule a brambory,
byčí žlázy jako minutka restovaná
Suroviny:
býčí žláza,
slanina gazdovská,
olej,
česnek,
cibule,
mrkev,
brokolice,
zázvor čerstvý,
víno,
bujón zeleninový,
brokolice,
petrželka,
brambory,
mrkev,
brokolice,
máslo,
sůl
Komentáře (14)
Ale dobře tak, nabídka tohoto masa je omezená, a kdyby o něj byl velký zájem, tak by se zase nehorázně vyšplhali ceny. A fajnšmekři by ostrouhali.
Bibinko my už jsme přeřízečkovaní
Díky za přízeň i komentíky