Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček vykostíme, pomeleme na matrici mlýnku s velkými oky, přidáme sůl a důkladně promícháme.
Krok 2: Naplníme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic, navrch položíme kůži, mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme 2 lžíce vody.
Krok 3: Zavařujeme při 100 °C 2 hodiny. Druhý den znovu zavaříme.
Zveřejněno 29. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
Moje poznámka
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 1 hodinou
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 11 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 12 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 12 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 13 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 13 hodinami
Tématické fráze:
zavařování masa,
vepřové maso na šťávě,
zavarujeme veprove maso,
zavarovani veproveho masa,
zavařujeme maso,
veprove na stave,
zavařování masa do sklenic,
vepřové maso na šťávě recepty,
maso na šťávě,
vepřová štáva recept,
vepřová kyta na stave,
maso na stave recept,
veprove maso na stave recept,
zavařování vepřového do sklenic,
zavařování vepřového masa do sklenic,
zavařovani masa na dovolenou,
zavařené vepřové maso lidl,
vepřová krkovice ve vlastní šťávě,
maso ve vlastní šťávě,
dušené vepřové maso na šťávě
Suroviny:
bůček,
sůl,
kmín celý,
kůže vepřová,
voda
Komentáře (22)
V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.
chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
předem děkuji