Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a šťavnaté. Podáváme ideálně s bramborovou přílohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 141 kJ / 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,20 g |
Tuky | 29,13 g |
Vláknina | 21,46 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 3,64 g |
Sacharidy | 45,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotletu omyjeme, osušíme a do každé kotlety nařízneme kapsu, jejíž vnitřek jemně osolíme, vymažeme hořčicí, naplníme pokrájenými listy medvědího česneku a na okrajích sklepneme.
Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej s máslem, kotlety osolíme, opepříme a z obou stran zprudka orestujeme.
Krok 3: Podlijeme vínem, které necháme zprudka vyvařit, přidáme vývar, čubricu a dusíme doměkka.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a do omáčky zašleháme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody, vložíme pokrájené bílé části cibulek, salám pokrájený na nudličky, půlky cherry rajčátek a vše společně povaříme dostatečně dlouho (minimálně 20 minut). Do hotové omáčky vložíme maso na prohřátí.
Krok 5: Podáváme s oblíbenou přílohou a na talíři posypeme jemně pokrájenou natí z jarní cibulky.
Zveřejněno 11. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62Zz
Moje poznámka
Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62Zz
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 12 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kure pecene
raelggg před 5 minutami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 24 minutami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 58 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 2 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 2 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 4 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 6 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 6 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Bublanina
veronika812 před 7 hodinami
Tématické fráze:
plněné kotlety,
vepřová kotleta s medvědím česnekem,
plnena kotleta,
vepřove kotlety na medvědího česneku,
vepřová kotleta medvedi cesnek recepty,
plněné česnekové kotlety,
recepty kuřecí maso s cubricou,
vepřové kotlety na medvědím česneku,
kotleta medvědího česneku,
kotleta medvědího česneku,
vepřová kotleta na medvědím na česneku,
recept medvědí vepřová kotleta,
recept na plněnou kotletu,
recepty plněná kuřecí kapsas medvědím česneku,
plněné česnekem,
recepty vepřová kapsa plněná s rýží s pikantni omackou,
pikantní plněné vepřové kapsy,
maso plnene medvedim cesnekem,
vepřové plátky s medvědím česnekem,
vepřová panenka plněna medvedim cesnekem
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
česnek mědvědí,
salám pikantní,
rajče cherry,
cibulka jarní,
hořčice dijonská,
víno červené,
koření čubrica,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (23)
Ladi, to nevím - latinsky já jen tak občas něco málo... jen tuším skrze Rožmberky a rod Orsini souvislost s medvědy. Ale můžu se mýlit, to je jasné.
U nás ho predávajú aj na trhoviskách za nekresťanské ceny...
Z webu: http://www.svetovekoreni.cz/e-shop/jednodruhove/ce...
že medvěd je latinsky Ursus asi víš
I pro mě to bylo zajímavé
Děkuji.
Maris, je to moc hezký recept, který možná zkusím i bez medvědího česneku.
Mimochodem, vysvětlí mi někdo, proč se jmenuje medvědí?
Magdalenko - ano, přiznávám, byla jsem u Tebe v šuflíku
A salám - aký typ si použila, nejaký suchý - lovecký a pod.?