Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a šťavnaté. Podáváme ideálně s bramborovou přílohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 141 kJ / 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,20 g |
Tuky | 29,13 g |
Vláknina | 21,46 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 3,64 g |
Sacharidy | 45,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotletu omyjeme, osušíme a do každé kotlety nařízneme kapsu, jejíž vnitřek jemně osolíme, vymažeme hořčicí, naplníme pokrájenými listy medvědího česneku a na okrajích sklepneme.
Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej s máslem, kotlety osolíme, opepříme a z obou stran zprudka orestujeme.
Krok 3: Podlijeme vínem, které necháme zprudka vyvařit, přidáme vývar, čubricu a dusíme doměkka.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a do omáčky zašleháme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody, vložíme pokrájené bílé části cibulek, salám pokrájený na nudličky, půlky cherry rajčátek a vše společně povaříme dostatečně dlouho (minimálně 20 minut). Do hotové omáčky vložíme maso na prohřátí.
Krok 5: Podáváme s oblíbenou přílohou a na talíři posypeme jemně pokrájenou natí z jarní cibulky.
Zveřejněno 11. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62Zz
Moje poznámka
Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62Zz
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 12 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 15 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 19 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 9 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 12 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 12 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Tématické fráze:
plněné kotlety,
vepřová kotleta s medvědím česnekem,
plnena kotleta,
vepřove kotlety na medvědího česneku,
vepřová kotleta medvedi cesnek recepty,
plněné česnekové kotlety,
recepty kuřecí maso s cubricou,
vepřové kotlety na medvědím česneku,
kotleta medvědího česneku,
kotleta medvědího česneku,
vepřová kotleta na medvědím na česneku,
recept medvědí vepřová kotleta,
recept na plněnou kotletu,
recepty plněná kuřecí kapsas medvědím česneku,
plněné česnekem,
recepty vepřová kapsa plněná s rýží s pikantni omackou,
pikantní plněné vepřové kapsy,
maso plnene medvedim cesnekem,
vepřové plátky s medvědím česnekem,
vepřová panenka plněna medvedim cesnekem
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
česnek mědvědí,
salám pikantní,
rajče cherry,
cibulka jarní,
hořčice dijonská,
víno červené,
koření čubrica,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (23)
Ladi, to nevím - latinsky já jen tak občas něco málo... jen tuším skrze Rožmberky a rod Orsini souvislost s medvědy. Ale můžu se mýlit, to je jasné.
U nás ho predávajú aj na trhoviskách za nekresťanské ceny...
Z webu: http://www.svetovekoreni.cz/e-shop/jednodruhove/ce...
že medvěd je latinsky Ursus asi víš
I pro mě to bylo zajímavé
Děkuji.
Maris, je to moc hezký recept, který možná zkusím i bez medvědího česneku.
Mimochodem, vysvětlí mi někdo, proč se jmenuje medvědí?
Magdalenko - ano, přiznávám, byla jsem u Tebe v šuflíku
A salám - aký typ si použila, nejaký suchý - lovecký a pod.?