Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 915 kJ / 4 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,39 g |
Tuky | 243,49 g |
Vláknina | 21,10 g |
Cholesterol | 675 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 451,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu (průměr 23cm) vyložíme alobalem.
Krok 2: Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (vymačkáme štávu) a vyložíme s nimi dortovou formu.Posypeme skořicovým cukrem.
Krok 3: Na těsto:
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo. Krok 5: Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku. Krok 6: Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou. Krok 7: Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo. Krok 5: Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku. Krok 6: Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou. Krok 7: Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
Zveřejněno 16. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný dortík (posypaný margotkou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9M2
Moje poznámka
Výborný dortík (posypaný margotkou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9M2
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 13 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
Flyer01 před 5 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 5 hodinami
Lívance z podmáslí
MonkaF před 6 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 6 hodinami
Kuře na paprice
TerunkaKr před 7 hodinami
Šumavské topinky
Moanka před 8 hodinami
Špenátová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Rebeca před 9 hodinami
Pečená švestková a jablečná povidla
Neduch před 9 hodinami
Jednoduché langoše
Lucie1001 před 10 hodinami
Tématické fráze:
koláč sypaný margotkou,
jablečný dort s margotkou,
buchta posypaná margotkou,
koláč s margotkou,
jablečné řezy s margotkou,
recepty na výborné dorty,
vyborné dorty,
jablečná s margotkou,
pařížský dort s margotkou,
dortíčky z margotky,
sváteční řezy s margotkou,
recept na margotku,
dort z margotky s jablky,
jablečný koláč s margotkou,
cuketový koláč s margotkou,
pošli recept, výborný dort,
výborný dortík,
řezy s margotkou,
jablečná buchta s margotkou,
karamelové řezy posypané s margotkou
Suroviny:
jablko,
cukr skořice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
šlehačka na šlehání,
ztužovač šlehačky,
čokoláda margot
Komentáře (4)