Kadlíkův kopřivový špenát
Jaro je pomalu za dveřmi. Příroda se krásně zazelená a pomalu začínají růst mladé kopřivy a medvědí česnek. Tyto dvě jarní byliny v kuchyni naleznou pestré využití. Připravte z nich výtečný špenát, který můžete podávat jako přílohu k masu.
Postup přípravy
Krok 1: Kopřivy opláchneme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Chvíli povaříme, poté je scedíme a necháme okapat. Medvědí česnek opláchneme a také necháme okapat.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli dozlatova.
Krok 3: Medvědí česnek pomeleme v mlýnku na maso na střední šajbě. Polovinu dáme stranou, do zbylé poloviny pomeleme spařené kopřivy. Promícháme a přidáme k cibulce. Prohřejeme a opět promícháme.
Krok 4: Zahustíme lžičkou strouhanky, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Krok 5: Odstavíme, vmícháme zbylý medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Zveřejněno 9. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkův kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MoOO
Moje poznámka
Kadlíkův kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MoOO
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 8 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 18 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
špenát z kopřiv a medvědího česneku,
kopřivový špenát,
výroba špenátu,
špenát z medvědího česneku a kopřiv,
špenát z kopřiv recept,
špenát z kopřiv,
kadlikuv vyvar,
výroba špenátu s kopriv,
kopřivový špenát s medvědím česnekem,
špenat z medvediho česneku a kopřiv,
špenát z kopřiv příprava,
špenát recept,
špenát top recepty,
vyroba spenatu z koprivy,
recept na špenát z kopřiv,
kopřivový špenát s medvědího česneku,
předávkování špenátem,
hořký špenát,
špenát výroba,
koprivovy salat
Suroviny:
kopřivy,
česnek mědvědí,
cibule,
smetana zakysaná,
strouhanka,
sádlo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (18)
Tento špenátek je chutný
A recept na jedničku