Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s kyselým zelím a anglickou slaninou

Zapečené brambory s kysaným zelím, anglickou slaninou a smetanou jsou velmi jednoduché na přípravu, a zvládne je tak i opravdový začátečník. Pokrm je sytý a vydatný, a podávat jej můžeme jak k obědu, tak i k večeři.

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 244 kJ /
1 731 kcal
Bílkoviny11,98 g
Tuky168,37 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy38,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme také na plátky. Zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Pekáč vymažeme olejem nebo sádlem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Polovinu množství plátků brambor naskládáme do vymazaného pekáče. Osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Vrstvu brambor poklademe polovinou množství plátků slaniny, na slaninu rozložíme půlku kyselého zelí. Na zelí dáme polovinu nakrájené cibule. Krok 4: Celý postup vrstvení ještě jednou opakujeme. Polijeme smetanou a dáme do trouby zapéct do zlatavé barvy asi na 40 minut.

TIP: Levná bramborová jídla k večeři

Zveřejněno 18. 7. 2009

Poznámka autorky mardosa

Jako ozdobu i doplněk jsme si dali červenou řepu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RnJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RnJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tak to velice dobré, já tam přidávám ještě trochu paprikových klobásek, je to pikantnětší a úžasně " žravé "

No, dnes jsem to zkusila,ale z párků a šlehačkou a taky fajn :-)
Ale,řekla bych ,že je lepší ty brambory předvařit!:yes::-):-p

Vyzkoušela jsem a musím říct,že je to výborné jen se po tom zaprášilo.:yes:

To kyselé zelí se dává neuv:-Kařené,jen se vysype z pytlíku....:-K

Muzete mi ted poradit jak mam uvarit kysele zeli z pytliku?nikde neni napsana priprava a zeli varim poprve,jak dlouho se vari a co k tomu mam pridat?? Dekuji predem za odpoved.

vladimirekb 14. 10. 2009 12:39
:-K:yes: pomáhal jsem a dělal to s mamkou ..je to dobré a moc plus bodík

přidávám do oblíbených a vyzkouším:-):-p:yes:+bodík

No, já dnes vařím obdobu tady toho jídla, ale s hlávkovým zelím, osmaženou cibulkou a uškvařenou slaninou. Jsme po obědě a bylo to skvěléé! Takže myslím, že tohle bude taky fajn:-p:yes:

Tématické fráze:
zapečené brambory se zelím, zapekane brambory se zelim, brambory se zelím, recepty s kyselym zelim, zapečené brambory v troubě se zelím, brambory zapečené se zelím, zapekane brambory, zapečené brambory se zelím v troubě, šťouchané brambory se zelim, zapečené kuře se zelím, recepty z kyselého zelí, zapečené brambory s anglickou, brambory se slaninou, kyselé zelí, zapékané brambory se slaninou, štouchané brambory s cibulí i slaninou, kuře se zelím a brambory, brambory se zelím recept, brambory zelí, recept zapečené brambory

Suroviny:
brambory, zelí kysané, slanina anglická, cibule, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, kmín drcený, olej

Přidat fotografie receptu
]
]