Štědrák
Štědrák je velmi štědře plněný koláč původem od slovenských sousedů. Zpravidla se vyskytuje na stole o vánočních svátcích a jeho název vyplývá zejména z mnoha vrstev různých náplní od ořechové, přes povidlovou až k tvarohové.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 772 kJ / 6 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,90 g |
| Tuky | 232,35 g |
| Vláknina | 51,25 g |
| Cholesterol | 977 mg |
| Sodík | 815 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 837,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Moje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 24 minutami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 48 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 52 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Darina před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Darina před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 3 hodinami
Tématické fráze:
koláč štědrák,
stedrak kolac,
vánoční šťědrak,
příprava máku,
vánoční koláč štědrák,
minibazar vaření a pečení,
malinová šťáva recept,
povidlová náplň,
moučník štědrák,
kolac stedrak recept,
štědrák-recept,
štědrák na plech,
kynuty stedrak,
nejlepší štědrák recepty,
dort stedrak,
štědrák-koláč,
stedrakkolac,
příprava makové náplně,
nejlepší štědrák,
štědrovák
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
voda,
cukr vanilkový,
mák mletý,
cukr moučkový,
skořice mletá,
voda,
povidla švestková,
voda,
cukr moučkový,
skořice mletá,
šťáva malinová,
rum,
tvaroh,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
vejce,
mouka hrubá,
smetana,
strouhanka
Komentáře (25)