Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio z hovězí svíčkové

Tenoučké plátky lahodného hovězího masa podávané na jemném salátovém lůžku – tak obvykle servírujeme carpaccio. Nejprve jej však musíme nechat v lednici odležet s kořením a pak nakrájet na úhledné, skoro průhledné plátky.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby odležení

25 min (25 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 097 kJ /
501 kcal
Bílkoviny81,20 g
Tuky19,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvý kousek masa potřeme olivovým olejem a necháme při pokojové teplotě asi 1 hodinu odstát. Krok 2: Na potravinovou fólii nasypeme připravenou směs koření, pomeleme citronový pepř a chilli, nadrobno nasekáme několik snítek čerstvého rozmarýnu a bazalky, přidáme trochu nastrouhané citronové kůry a vše důkladně vmasírujeme do masa. Krok 3: Maso pevně zabalíme do potravinové fólie a uložíme do horní police lednice, kde ho necháme odležet do druhého dne, ideálně 20–24 hodin. Před podáváním vložíme maso ještě na dvě hodiny do mrazáku, aby lépe ztuhlo a dalo se snadno krájet. Krok 4: Maso krájíme na velmi tenké, téměř průhledné plátky ostrým nožem nebo na kráječi. Solíme až na talíři a lehce pokapeme kvalitním olivovým olejem. Krok 5: Pod carpaccio můžeme položit několik listů ledového salátu nebo rukoly. Jako přílohu podáváme čerstvé bílé pečivo.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autorky Gabina_I

Kraje jsou hodně pikantní, kdo nemá rád, ještě před krájením je třeba maso očistit od koření, aby nebylo tak výrazné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Carpaccio z hovězí svíčkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNq5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Carpaccio z hovězí svíčkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNq5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

stanela:pokud je maso namražené mělo by to jít nakrájet tence vždy.. nevím zda je dobré to tenké vlákno klepat..:-O

Ahoj dělám carpaccio,sice o chlup jinak,ale děkuju za nápad obalit maso v koření:-D!Super!Když se mi nepodaří nakrájet vyloženě průhledné plátky,dám přes ně folii a opatrně rozklepu.Nedá se to s restaurací srovnat.Mňam!:-)):-)):-))

Gabina_I:Gábi dík za radu ,žádná sul a naložit jen tolik,kolik sníme najednou! Udělat a sež...t a basta.:-K:-D:-p

Veronika.Hrozna: citronový pepř dělá Kotányi takové ty mlínky, nebo místo toho nastrouhej citronovou kůru, ale lehce, aby to propustilo koření. Solí se až na talíři, jinak ti ta sůl vytáhne vodu a bude to suchý a nedobrý. Určitě si kup menší malo a nalož si třeb ajen 200gr neschovávala bych to nějak dlouho v lednici nebo v mrazáku, to už nen ono jak to přemrzne. A než to naložíš do koření poádně to potři vyloženě vmasíruj olivový olej.

1974andrea: takže , když si koupím flákotu masa a nebudu čekat do druhého dne a...prostě ji "sežeru" hned....tak je to také Carpaccio?;-)

srettka:Já se po tataráku mohu utlouct a celá rodina ,ale tohle jsem teda nezkoušela a jsem zvědava, proto to brzo asi udělám ,jenom nevím jestli tady v Bratislavě seženu citronový pepř páč to jsem jestě tady neviděla !

Gabina_I:Jo ještě jednu otázečku,když to nechám dýl v lednici mám to osolit,protože jsme dva a najednou to nesníme.Nebo mohu pod olej dát sul a pak koření.Tak jak se nechává odležet roštěná na anglický roastbeaf???:-?

Veronika Hrozna: Veru není, já se bála že jo a fakt jemňoučký, ale nakrájet na úplně tenoučko fakt lepší nářezák nebo hodně ostrý nůž, použila jsem keramický. Myslela sem, že to skončí kvůli tomu, že to není z pravé v koši a všem chutnalo, fakt jooo ale chci zkusit i tu pravou.

Veronika Hrozna 17. 7. 2012 15:19
Gabina_I:Gábinko a z té nepravé svíčkové není to trošku gumové,tedy,že to není dost měkké na kousání? Já jsem za každou "syrovinu"kromě syrových ryb,proto se ptám !:-?:-D

Jumanji:A copak je na tom k smíchu?

To se musím už opravdu smát když čtu ento recept:-D Není to tak dávno , kdy se tady někdo prezentoval recept na domácí Carpaccio a to se muselo v chladničce nechat zaležet nejmíň 15 dnů ! A tohleto je hotové do druhého dne ! K smíchu !:-*

Jana Remkova: vyzkoušej pač to stojí za to... já to udělala na oslavu, slavila mamka 50 a děda 83 a tak sem si říkala, že vyzkouším něco netradičního a už dlouhoooo mě to lákalo, a z atu cenu co máš v restauraci máš doam skoro půl kila z pravé!!!!:-D:-D

To miluju. :-p:yes:

Gabina_I: noo, vidíš, jak jsem zaostalá?:-D Opravdu super to nejen vypadá, ráda bych to něky vyzkoušela:-p

Tématické fráze:
carpacio, carpacio ze svíčkové, co je carpačio, hovězí svíčková recepty, recepty prava hovězí svíčková, hovězí carpacio, recepty z hovězí svíčkové, recepty z pravé svíčkové, pravá hovězí svíčková, carpaccio z hovězího, carpaccio recept, hovězí panenka recepty, recept na carpaco, carpaccio z hovězího masa, pravá svíčková recepty, recept carpacio, hovézi karpaco, carpacio z hovezi svickove, carpaco, hovezi svičkova

Suroviny:
svíčková hovězí, olej olivový, pepř citronový, kůra citronová, koření chilli, rozmarýn, bazalka čerstvá, koření mexiko

Přidat fotografie receptu