Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 176 kJ / 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,47 g |
Tuky | 21,31 g |
Vláknina | 2,59 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 283 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 45,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí.
Krok 2: Nalij tam to pivo a dej přikryté vařit. Když to napůl vařené jest, nastrouhej tam ten chlebíček tak, aby to příliš husté nebylo.
Krok 3: Přidej květ a citronovou kůru a vař jen tak, aby to převařené nebylo. Omáčka zdá se Ti hustá příliš býti, přidej pivo, nebo dobrou polívku.
Krok 4: Na mísu jest uvařeno nandej a k tomu podávej brambory nebo rýži dobře vařenou. Také chlebíček se k tomu jídlu ve všední den podávati může.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBM1
Moje poznámka
Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBM1
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 2 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
retigová,
magdalena retigová,
recepty magdaleny retigové,
vepřové na pivě,
retigová recepty,
recepty retigova,
retigová kuchařka,
recepty magdaleny rettigové,
kuchařka retigová,
magdalena retigová recepty,
sekanina dobromily rettigové,
retigová kuchařka recepty,
dobromila retigova kucharka,
recepty dobromily rettigové,
recepty podle retigové,
dobromila rettigová recepty,
vařené vepřové maso,
dobromila rettigová,
recepty retigové,
magdalena rettigová recepty
Suroviny:
plec vepřová,
česnek,
pivo světlé,
chléb,
sůl,
kmín drcený,
květ muškátový,
kůra citronová
Komentáře (11)
Jsem sice zvyklá vařit v papiňáku pod tlakem,ale když je to receptík Paní Kuchařky Rettigové,tak to bylo pod obyčejnou poklicí