Sušené švestky (v troubě)
Nadúrodu švestek není třeba sbírat pouze do slivovice či povidel. Pěkné, zdravé švestky opláchneme, vypeckujeme a všechny najednou usušíme na plechu v troubě. Dobře usušené švestky jsou to nejlepší zdravé mlsání pro celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 107 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 156,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme v teplé vodě a osušíme. Opatrně vypeckujeme (natrhneme nebo nařízneme je co nejméně a prstem vytáhneme pecku).
Krok 2: Dáme je na plech s pečicím papírem a začneme v troubě sušit na 50 °C. Kdo má v troubě ventilátor, zapne program s ventilátorem. Kdo nemá, musí nechat mírně pootevřená dvířka, aby mohla vlhkost z ovoce odcházet.
Krok 3: Po 4 hodinách sušení plech vyndáme, necháme vychladnout a opět ho vložíme sušit do trouby, a to na 65 °C.
Krok 4: Po 3,5 hodinách horké švestky orosíme studenou vodou. Budou potom černé a pěkně lesklé. Necháme je ještě 1/2 hodiny dosušit.
Krok 5: Správně usušené švestky jsou pružné, až kašovité, ale při zmáčknutí nevypouští šťávu. Nesmí být přesušené, ztvrdlé nebo spálené.
Zveřejněno 8. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené švestky (v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7wD
Moje poznámka
Sušené švestky (v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7wD
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 6 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 17 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 23 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 28 minutami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 29 minutami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 54 minutami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Eva S. před 4 hodinami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 4 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 6 hodinami
Tématické fráze:
sušení švestek,
sušení švestek v troubě,
jak sušit švestky,
sušené švestky recept,
jak usušit svestky,
sušené švestky,
domaci sušene švestky,
sušení švestek v domácí sušičce,
sušené švestky recepty,
křížaly ze švestek,
jak se suší švestky,
recept na sušené švestky,
sušení švestek v sušičce,
suseni svestek v horkovzdusne troube,
jak susit svestky v susicce,
sušené švestky v sušičce,
sušení švestek v troubě recept,
sušení ovoce v troubě,
sušení trnek,
jak udelat sušené švestky
Suroviny:
švestky
Komentáře (28)
Vašku děkuji Ti a všem ostatním taky
Nejlepší jsou vzduchotěsné dózy či sklenice, méně vhodnou možností jsou sáčky. Ovoce by pak mělo být uloženo v temnu, nejlépe poslouží komora či spíž. Sušené ovoce může být i zmraženo a tím déle uchováno.
A ohledně půlení...klidně švestky natrni tak, že uvidíš jestli tam nájemník je nebo ne
rebeka: