Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 342 kJ / 3 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,05 g |
Tuky | 163,25 g |
Vláknina | 50,92 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 7,09 g |
Sůl | 17,20 g |
Sacharidy | 172,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky (~4cm), dáme do misky a promísíme se škrobem - maso pak nepustí šťávu a bude krásně křehké, jinak je jak smrkové špalíky! :-).
Krok 2: Špek nakrájíme na drobné kousky a dáme na olej do širokého kastrolu s nepřilnnavou úpravou vysmažit.
Krok 3: Vložíme maso, dáme hořák naplno a smažíme, dokud nezačnou kraje zlátnout, tj. ~ 10 minut.
Krok 4: Poté odstavíme z hořáku a maso vyjmeme děravou lžící zpět do misky.
Krok 5: Vrátíme kastrol na hořák, vložíme na tenko pokrájené cibule s kmínem a osmahnem trochu do hněda. Přidáme mletou papriku, mícháme, počítáme zvolna do pěti a ihned zalijeme šálkem vroucí vody - pozor pěkně to vypění!
Krok 6: Vložíme zpět maso, podlijeme pivem, vložíme bujon, opepříme a zvolna dusíme.
Krok 7: Každych 10 minut mícháme a podléváme aby maso bylo do 1/2 ponořené.
Krok 8: Po vypotřebování piva podléváme vodou. Asi po 40 minutách přidáme pokrájené papriky a kocí rohy, dusíme do doby než vařečkou přepůlíme jeden z kousků masa.
Krok 9: Potom přidáme mix rajčat a česneku, zalijeme záklechtkou s potřebným množstvím vody, povaříme 15 minut, přidáme rozemnutou majoránku, případně dosolíme a doostříme čili omáčkou. Necháme vypnuté zakryté 10 minut dojít (někdy taky ne).
Zveřejněno 17. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový Hot Guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xqy8
Moje poznámka
Vepřový Hot Guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xqy8
Nejnovější recepty
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 6 minutami
Jahodový jogurt
Přidáno před 16 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 1 hodinou
Vaječná pomazánka
Valis před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 2 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 2 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
misak2 před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 4 hodinami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 5 hodinami
Perníková roláda
Chmelova před 5 hodinami
Koprová polévka
Radka61 před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřový guláš,
zahuštění guláše škrobem,
čím zahustit vepřový guláš,
vepřový guláš recept,
recepty z habaděje,
super guláš,
rajcatovo cesnekova smes,
konzervace kozích rohů,
super vepřový guláš,
vepřový guláš 100 porcí,
kozí gulaš,
guláš se škrobem,
kozí guláš recept,
vepřový guláš 20 porcí,
clm zahustit veprovy gulas,
vepřový guláš 40 porci,
jak zahustit vepřový guláš,
zahuštění vepřového guláše,
cim se da zahustit veprovy guláš,
vepřový guláš trochu jinak
Suroviny:
plecko,
slanina uzená,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika kozí roh,
rajče,
česnek,
sůl,
pivo černé,
bujón zeleninový,
maggi,
solamyl,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
voda,
kmín celý,
pepř,
sůl,
olej,
omáčka chilli
Komentáře (10)
Jak píše Anna, na to množství je to málo. A ještě - protože, jak všichni víme, je guláš druhý a třetí den nejlepší, tak mám zkušenost, že zahuštěný jen škrobem potom řídne
Jinak ten mich mash je super, už se těším jak to dám na pizzu.
Jani toho solamylu tam je jen 1 polévková lžíce.Na kilo masa to na zahuštění nestačí