Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Suroviny
Porce: 2,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 685 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,15 g |
Tuky | 1,83 g |
Vláknina | 36,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 65,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé úhledné kousky a dáme vařit do vody, až se začne vařit, dáme teplotu na minimum a polévku tak táhneme.
Krok 2: Osolíme jí a po dobu vaření přidáme libeček, rajčatový protlak a zahustíme jíškou, kterou si uděláme (usmažíme) na másle s polohrubou moukou do světle hněda. Hotovou polévku můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zveřejněno 27. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Moje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
jarka prostá na facebooku,
jak uvařit bigus,
bigus z kolena,
rajčatová polévka,
mramorová buchta
Suroviny:
mrkev,
kapusta,
kedlubna,
brambory,
cibule,
cibulka lahůdková,
květák,
celer,
petržel,
rajče,
cuketa,
fazolky zelené,
česnek,
protlak rajčatový,
libeček,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (8)