Lečo jako polotovar
Bohatou úrodu rajčat a paprik můžeme zavařit a díky tomu ji využijeme kdykoliv později během roku. Polotovar z tohoto receptu má výhodu v tom, že lze použít nejen na přípravu leča, ale také kdykoliv, kdy potřebujeme rajčata a papriky.
Postup přípravy
Krok 1: Papriku narežeme na rezance a pridáme narezané paradajky. Množstvo podľa vlastného uváženia, ale prevládať by mala paprika.
Krok 2: Premiešame a osolíme. Na cca 3 kg dávam 1 lyžicu soli.
Krok 3: Necháme 15 minút postáť, potom natlačíme jemne do fliaš, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.
Zveřejněno 13. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyGL
Moje poznámka
Lečo jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyGL
Nejnovější recepty
Tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Přidáno před 3 hodinami
Směs fazolí a cizrny s kořenovou zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Květákové listy s flíčky a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Přidáno před 6 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 7 hodinami
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
Kozlik6797 před 37 minutami
Maminčina jablečná buchta
MichalRaby před 1 hodinou
Mini chlebíčky s lučinovou pomazánkou a s uzeným lososem
Moanka před 1 hodinou
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Moanka před 1 hodinou
Jogurtové muffiny
Hansenka před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
jana1974 před 2 hodinami
Ovocná buchta ze zakysané smetany
jirholu před 3 hodinami
Bábovka z kynutých buchet
Beruna před 5 hodinami
Zdravá grepová buchta
Rozzitta10 před 6 hodinami
Vepřové nudličky s pak choi
margotka53 před 6 hodinami
Tématické fráze:
lečo recept,
lečo,
příprava leča,
lečo zavařenina,
lečo do mrazáku,
sterilizujeme lečo,
zavárané lečo,
zavaranie leča,
zavařenina lečo,
lečo recepty,
zeleninové lečo zavarenina,
zeleninové lečo do sklenic,
recept na leco,
zavareniny leco,
sterilizovanie leca,
leco zavaranie,
lečo ze sklenice,
lečo zavařit,
lečo recept na zavařování,
lečo do sklenic
Komentáře (27)
Či predsa aj cibuľku?