Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 929 kJ / 1 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,60 g |
| Tuky | 6,24 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 363 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 306,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody.
Krok 2: Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody (tentokrat budou stacit tak 2 minuty). Listy nesmi byt prilis uvarene, spise sparene, aby byly ohebne pri baleni. Tento proces opakujeme do rozebrani cele hlavky. Jednotlive listy nechame vychladnout.
Krok 3: Syrovou ryzi proplachneme vodou, pridame kardamon, nove koreni, skorici, rimsky kmin, sul, pepr, trochu olivoveho oleje a promichame.
Krok 4: Na kazdy list zeli (vetsi listy prepulime a vyrizneme tvrdsi kostalovou cast) dame lzicku ryzove naplne a stocime do rulicky. Kraje se snazime zakladat dovnitr, aby nam smes nevypadavala.
Krok 5: Klademe tesne vedle sebe do hrnce s vyssim okrajem. Po zaplneni dna tvorime novou vrstvu na jiz udelane zavitky, takto opakujeme.
Krok 6: Nakonec vse posypeme susenou matou, polijeme citronovou stavou, potreme prolisovanym cesnekem a zalijeme horkou vodou (cca 250 ml - lehce nad uroven zavitku), ve ktere jsme rozmichali bujonovou kostku.
Krok 7: Zatizime vidlickami, aby se nam zavitky neoteviraly a pod poklickou varime 1 a 1/2 hodiny. Podle potreby dale podlevame vodou (behem vareni podlevam uz jen jednou).
Podavame s kopeckem zakysane smetany.
Podavame s kopeckem zakysane smetany.
Zveřejněno 22. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malfuf - zelne zavitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6XG
Moje poznámka
Malfuf - zelne zavitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6XG
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 minutami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 42 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 6 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Tématické fráze:
zelne zavitky,
rumunská sarma,
řecké zelné závitky,
recept na zelne zavitky,
zelny list po rumunsku,
ukrajinské golubce,
řecké vinné závitky,
rýže se zeleninou po rumunsku,
ukrajinské svatební golubce,
ukrajinská sarma,
recke zelné závitky plněné mletým masem,
ukrajinska sarma recepty,
ukrajinska bezmasa kucharka,
rumunské golubce,
rumunská ukrajinská recepty,
řecké závitky,
top recepty rumunska,
zelne zavitky postup baleni,
rumunske plněné zelné závitky,
nakladane zelne listy
Suroviny:
zelí hlávkové,
rýže,
koření nové koření mleté,
kardamom,
římský kmín mletý,
skořice,
bujón,
šťáva citronová,
česnek,
máta sušená,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (21)