Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Základem výborného jehněčího masa je dobré koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice skvěle vynikne, když jej připravíte za pomocí pomalého hrnce. Kýtu podáváme s grilovaným pastinákem a bramborovou kaší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,11 g |
Tuky | 27,46 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.
Krok 2: Směsí natřeme maso a necháme odležet hodinu v lednici.
Krok 3: Pastináky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na "high" (II.stupeň) cca 3 hodiny.
Krok 4: Vyndáme pastinák, rozložíme ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme medem a dáme grilovat.
Krok 5: Do výpeku zamícháme oříšek másla. Kýtu podáváme přelitou výpekem s grilovaným pastiňákem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Moje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 12 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 13 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 1 hodinou
Brownies z červené řepy
EvaCh před 1 hodinou
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 9 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 9 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 11 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 12 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 12 hodinami
Tématické fráze:
jehneči kyta na grilu,
grilovaná jehněčí kýta,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta na gril,
recepty jehněčí na grilu,
skopové na rozmarýnu,
jehněčí pohlreich,
jehneči kyta,
jehněčí na citronech,
pohlreich jehněčí,
skopova kyta na grilu,
jehněčí plátky na grilu,
jehněčí kýta na medu,
jehneci platky,
jehněčí kýta na grilu pohlreich,
vepřová kýta na rozmarýnu,
jehněčí kýta citron česnek med
Suroviny:
kýta jehněčí,
pastiňák,
citron bio,
olej olivový,
calvados,
máslo,
med,
rozmarýn,
tymián,
dobromysl,
paprika čerstvá červená,
kůra citronová,
sůl mořská
Komentáře (16)
Máš to moc hezky připravené