Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny

Recept na klasické vepřo knedlo zelo vylepšený o pár vychytávek. Dozlatova vypečený vepřový bůček provoněný paprikou je zde doplněný o kvalitní kysané zelí s nastrouhaným jablkem. V doprovodu bramborového knedlíku s restovaným řapíkatým celerem a slaninou mu určitě neodoláte.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 493 kJ /
3 703 kcal
Bílkoviny151,07 g
Tuky328,29 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 614 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy31,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Krok 2: Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Krok 3: Přidáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso osolíme, řádně okmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut. Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 5: Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme dozlatova, zhruba 1 hodinu. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme. Krok 6: Mezitím si připravíme sudové kysané zelí a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť. Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem s řapíkatým celerem a slaninou.

TIP: Jaký je rozdíl mezi moravským vrabcem a výpečky

Zveřejněno 28. 10. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWjm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWjm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Uvařila jsem a jídlo bylo vynikající. Měli jsme boule za ušima.:yes:<3

jarka skrobakova: tak dojdi, ještě máme, díky jinak všem za milé větičky:-K

Klasická dobrota:-p

:-p:-p já bych si prosík chtěla nandat:yes::yes::yes::-K:-K:-K;-)

mňááám:-p:-p;-):-K:yes::yes: krásné papáníčko, Myšičko;-):-):-K

ivulinka: jo, občas vidím nějaký komentářek, budu ráda, když se objeví zase Tvé krásné recepty:-K;-)

Jsem tu a ani o mě kolikrát nevíš;-).
Už bude více času, zůstala jsem Topkám věrná:-)

ivulinka: děkuji:-K ano, byla Ivulinko, zkusila jsem tento knedlík, zase jinak, zelí z jablkem a masíčko se pěkně propeklo, takže jsme si pochutnali, kde jsi, dlouho jsem Tě zde neviděla;-)

Ohromná mňamina to byla, co Ivi?

:-p:-p Ivčo máš to prudce jedlé:yes::yes:

Tématické fráze:
moravský brabec se zelím, veprove vrabci, vepřoví vrabci, recept na vepřové vrabce, vepřové kostky se zelím, vrabci se zelím, veprový vrabci, vepřove vrabce, vepřové maso s knedlíkem, pecene veprove kostky, vrabci z vepřového masa, vepřoví vrabci recept, veprove brabci, moravský vrabec z vepřového masa, moravský vrabec z vepřového masa, vrabci, knedlík, zelí, vrabci s knedlíkem, vepřové s knedlíkem, vepřové se zelím, vepřove brabec

Suroviny:
bůček, cibule, sádlo, česnek, jablko, paprika sušená sladká, kmín celý, sůl, pepř mletý, voda, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu