Dušené zelí
Poctivé dušené zelí je bezesporu základem pravé české kuchyně. Karamelizovanou cibulkou a přidáním římského kmínu se sladkou paprikou dodáte tomuto tradičnímu pokrmu nový nádech. Skvěle se bude hodit k pečenému masu s nadýchanými knedlíky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 682 kJ / 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,34 g |
| Tuky | 0,48 g |
| Vláknina | 7,66 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu (česky zelí) nasekáme nadrobno.
Krok 2: Na oleji necháme prasknúť rímsku rascu, pridáme cibuľu a orestujeme domäkka.
Krok 3: Pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho premiešavania.
Krok 4: Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, nasekanú kapustu, podlejeme vodou, pridáme soľ, sladkú papriku a mleté čierne korenie. Dusíme zakryté na miernom ohni asi 30 minút, kým nie je kapusta mäkká.
Krok 5: Takúto kapustu podávam s parenou knedľou a pečenými kuracími stehnami.
Zveřejněno 10. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7p4
Moje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7p4
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
kapustove zeli,
dušená kapusta recept,
dušená kapusta,
kapusta jako příloha,
kapustove zeli recept,
dušená kapusta jako příloha,
zelí z kapusty,
kapusta recepty,
kapusta,
hlávková kapusta dušená,
kapusta jako zeli,
kapusta dušená,
recept na kapustové zelí,
dušená kapusta recepty,
zelí s kapusty,
kapusta zeli,
recepty z kapusty,
kapustové zelí recepty,
recept dušená kapusta,
kapusta dušená recepty
Suroviny:
zelí,
cibule červená,
česnek,
římský kmín mletý,
cukr krystal,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (10)
NIKOMU ALE NEBERU JEHO NÁZOR. TISÍC LIDÍ - TISÍC CHUTÍ.