Suroviny
Porce: 4 špízy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 592 kJ / 620 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,20 g |
| Tuky | 13,63 g |
| Vláknina | 12,42 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,64 g |
| Sacharidy | 25,83 g |
Postup přípravy
Maso vyjmeme z marinády, osolíme a napichujeme střídavě s cibulí a žampiony. Špízy opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi s trochou oleje, pak je vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 3: Do výpeku nalijeme víno, zbytek marinády, šťávu z pomeranče, sójovou omáčku a vmícháme brusinky. Vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne do požadované konzistence. Dochutíme.
Zveřejněno 22. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEyj
Moje poznámka
Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEyj
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 15 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 5 minutami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 13 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 15 hodinami
Tématické fráze:
brusinková omáčka recepty,
špíz z divočáka,
zvěřinové recepty,
špízy s omáčkou,
špízy z divočáka,
brusinková omáčka,
odblaneni masa,
srnčí špízy,
porcování kance,
brusinková omáčka recept,
zvěřinové recepty z kančího masa,
špíz z kančího masa,
porcování zvěřiny divocak,
odblanění kance,
kančí špíz,
odblanění králíka,
srnčí kýta porcování,
srnčí špíz,
odblanění zvěřiny,
jak porcovat kance
Suroviny:
hřbet srnčí,
žampióny,
cibule červená,
sůl,
víno červené,
olej,
tymián čerstvý,
jalovec,
brusinky,
omáčka sojová,
víno červené,
pomeranče
Komentáře (21)
Pilsi, máš to dokonalé
bod je samozřejmostí