Kynuté koláče s drobenkou
Využijte pomoci domácí pekárny a připravte si skvělé kynuté koláče posypané křupavou drobenkou. Naplnit je můžete třemi různými náplněmi dle vlastní chuti. Dáte přednost švestkové, makové, nebo tvarohové?
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 924 kJ / 8 825 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,00 g |
Tuky | 474,19 g |
Vláknina | 102,16 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 778 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 860,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme mléko, povolené máslo a sádlo, žloutky, špetku soli a citronovou šťávu, nasypeme mouku a cukr a navrch rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto - necháme vymíchat a vykynout. Kdo nemá domácí pekárnu, zadělá těsto běžným způsobem.
Krok 2: Poté těsto rozdělíme na 30 dílů. Z každého vytvarujeme placičku a pokládáme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Pak placičky potřeme rozpuštěným máslem, dáme libovolnou nádivku (mák, povidla, tvaroh) a posypeme drobenkou.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C dozlatova.
Krok 4: Náplň tvarohová: Tvaroh, vejce, Solamyl a cukr smícháme dohromady.
Krok 5: Náplň maková: Mák svaříme v troše mléka doměkka. Mléko přiléváme opatrně - přiléváme podle hustoty. Vmícháme povidla, cukr a skořici.
Krok 6: Drobenka: Mouku, na kousky nakrájené máslo a cukr promneme a rozdrobíme.
Zveřejněno 18. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláče s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5R1
Moje poznámka
Kynuté koláče s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5R1
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 5 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 5 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 2 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 3 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 5 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 5 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 7 hodinami
Tématické fráze:
kynute kolace,
kynutý koláč s drobenkou,
kynute kolace s drobenkou,
kynuté koláče z domácí pekárny,
kynutý tvarohový koláč s drobenkou,
domácí koláče,
domácí koláče kynuté recept,
domácí kynuté koláče,
kynuté koláče z pekárny,
kynuté koláčky s drobenkou,
kynutý koláč z domácí pekárny,
kynutá buchta s drobenkou,
koláče s drobenkou,
kolacky s drobenkou,
kynutý koláč z pekárny,
kynutý makový koláč s drobenkou,
koláče,
kynuté koláče s tvarohem a drobenkou,
domácí koláče s drobenkou,
kynute domácí tvarohové koláče
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
máslo,
sádlo,
šťáva citronová,
sůl,
žloutek,
mléko,
máslo,
povidla švestková,
tvaroh,
vejce,
solamyl,
cukr moučkový,
mák mletý,
mléko,
cukr,
povidla švestková,
skořice,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (33)
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9i když - abych to trochu zamotala, někdo dává tuk až po prvním vykynutí...pak "zahňahňá" povolený tuk a nechá vykynout znovu...
a pak je solo kategorie kynutého, které ale nenecháváme kynout předem, zpracovává se hned a kyne až v troubě...to ale není tento případ
Dávám bodík a přidávám fotku, jestli nevadí
Část jsem dělala s makovou náplní a zbytek jen tak na plechu jako buchtu s mákem a švestkama. Zkoušela jsem plno receptů, ale tenhle je bezkonkurenční! Těsto je nadýchané, dobře se s ním dělá a mastit máslem se vůbec nemusí. Doma to voní nádherně. Jen nevím, jestli vůbec něco zůstane pro návštěvy, protože odolávám velmi těžko