Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Moučníky se švestkami jsou osvěžující, sladké i lehce kyselé. Není tomu jinak ani v tomto pletenci. Upečeme jej z kynutého těsta, s jehož přípravou nám může pomoct i domácí pekárna. To pak naplníme tvarohovou nádivkou se švestkami a důkladným propletením zabalíme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 799 kJ / 3 059 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,92 g |
| Tuky | 91,11 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 823 mg |
| Sodík | 934 mg |
| Sůl | 2,08 g |
| Sacharidy | 417,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka dáme cukr, droždí a promícháme. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a ostatní přísady a vypracujeme pružné těsto. Necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Těsto můžeme zadělat také v domácí pekárně.
Krok 3: Příprava náplně: vejce krátce našleháme s cukry a rumem, přidáme tvaroh, citronovou kůru i šťávu, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme škrobem. Nakonec do směsi vmícháme nakrájené švestky.
Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník 30x40 cm. Na těstě naznačíme třetiny a kraje z obou stran nařežeme na pásky. Do prostřední třetiny navršíme náplň a střídavě ze stran překládáme pásky přes sebe. Hotový pletenec pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
Krok 5: V troubě rozehřáté na 200 °C pečeme dozlatova asi 30-40 minut.
Zveřejněno 24. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Vr7
Moje poznámka
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Vr7
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 13 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 18 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček
HelenaR před 31 minutami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 1 hodinou
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 2 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 3 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 12 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 15 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 15 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 15 hodinami
Tématické fráze:
buchta se švestkami,
švestky,
buchta s tvarohem a švestkami,
kynutý koláč se švestkami a tvarohem,
buchty se švestkama,
koláč se švestkami,
recepty ze svestek,
koláč se švestkama,
recepty se švestkami,
moučníky se švestkami,
švestkový koláč s tvarohem,
kynuté buchty se švestkami,
tvaroh,
švestková buchta s tvarohem,
kynuté pletence,
kynutý koláč s tvarohem a švestkami,
kynutý koláč se švestkami,
vaření povidel,
pletenec,
koláč s tvarohem a švestkami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
tuk hera,
mléko,
rum,
vejce,
sůl,
droždí sušené,
švestky,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rum,
škrob,
šťáva citronová,
kůra citronová,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (54)
Jen jsem v troubě musela přikrýt po chvíli a dělat na míň jinak by byl spálený... Přidávám fotku
Dávám bodík protože pletenec je naprosto úžasný
Zmizel rychlostí blesku. Díky
Dávám bodík
Posílám 16.bodík.
Gabi, v původním receptu bylo 7g suchého droždí. Já jsem měla zrovna 10g sáček a tak jsem dala asi ty 2/3.
Jiřino, prima, pěkně se povedl, doufám, žebude i chutnat