Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 355 kJ / 2 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 308,85 g |
Tuky | 44,04 g |
Vláknina | 96,15 g |
Cholesterol | 605 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 188,50 g |
Postup přípravy
Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme, dáme do mísy a nahoru poklademe kolečka citrónu. Maso zůstane díky smíchání s česnekem a solí krásně voňavé a ochucené a díky citrónu dostane krásnou chuť a hlavně ,, zkřehne ". Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme všechnu cibuli a dáme nejlépe půl na jednu pánev a půl na druhou pánev smažit na sádle. Cibule musí být tmavá jako opálená vařečka - nejlépe smažit ve velkém množství sádle, nesmí ale být spálená, jinak vše zhořkne a můžeme to rovnou vyhodit. Krok 3: Jakmile máme cibuli hotovou, zvlášť osmahneme na sádle maso, přidáme část cibule, papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, nameleme pepř, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme majoránku. Krok 4: Vše necháme tak 3 hodinky dusit, až bude maso měkké, tak guláš zahustíme chlebem nebo bramborami. V žádném případě moukou, je jí potom po špatném provaření cítit celý guláš a chuť také není tak dobrá jako po zahušťování chlebem. Krok 5: Nakonec vše dochutíme česnekem, solí, popř. feferonkami, čerstvě namletým pepřem a hlavně větším množstvím majoránky. Krok 6: Poté ihned guláš dáme s hrncem do studené vody a necháme při míchání chladnout, pokud není určený k okamžité konzumaci. Krok 7: Pokud guláš chcete mít co nejlepší, nechte jej alespoň 2 - 3 dny pdležet, chytne tu správnou chuť. Krok 8: Přeji dobrou náladu při vaření, dobré nervy :D a hlavně následující dobrou chuť.
Zveřejněno 5. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Davidův hovězí guláš z kližky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KEl
Moje poznámka
Davidův hovězí guláš z kližky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KEl
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 12 minutami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 35 minutami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 1 hodinou
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 2 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 3 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 5 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 5 hodinami
Tématické fráze:
gulas z klišky,
guláš s klišky,
zahušťování chlebem,
klížka recepty,
hovězí guláš videorecept,
zahuštování guláše chlebem,
hovězí guláš z klišky,
nejlepší recepty z hovězí kližky,
hovězí guláž,
kližka recept,
guláš z hovězí klišky,
zahuštování guláše,
hovezí klizka,
nejlepší guláš z kližky,
hovezi klizka recept,
recepty z hovězí kližky,
recepty z hovězí kližky,
guláš z kližky video,
hovezí guláš zahuštěný cibulí,
recept kližka
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
paprika sušená sladká,
feferonka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
kost hovězí,
citron,
sádlo
Komentáře (9)