Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Hovězí maso 15 názorů

Suroviny

800 g hovězího krku
800 g cibule
olej
světlé pivo
majoránka
4 stroužky česneku
1 malý rajský protlak
sůl
pepř
sušená červená paprika
chléb na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky.

  2. Na oleji (sádle ) zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule (aby se maso pěkně zatáhlo), přidáme 1 malý rajský protlak a zamícháme.

  3. Základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.

  4. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku majoránky a pivní guláš povaříme do zhoustnutí.

  5. Nakonec do guláše přidáme podle potřeby rozmačkaný česnek, červenou sušenou chilli papričku a podle chuti případně dosolíme.
    Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ( těstovinami nebo pečivem).

Poznámka

Slyšela jsem nedávno v radiu na F1 radu našich babiček. Když se nám zdá cibulka na guláš již pěkně hnědá, na 10 minut hořák vypneme. ( Cibulka prý ještě pomalu dojde a pěkně zhnědne). Po této době opět zapneme a pokračujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    vybusna: To je ok:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nanny: ospravedlnujem sa, ale ja som nepochopila , ze hodnotite rcp, mala som zato, ze hodnotite nnieci diskusny prispevok a tak som to preniesla do tej diskusie. Na tomto pripade je fakt jasne vidiet, ze diskutovat pod rcp sa ma o recepte a nie o tom, ze sa v nemeckej krcme pred 100 rokmi na niekoho zle pozrel casnik a tak ma doteraz z toho zle sny. Este raz sa ospravedlnujem Vam aj autorke rcp, ze som ju pomyselne ukratila o ohodnotenie.. Mrzi ma to.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    magdalenka: Ja nemyslim discuze,myslela jsem hodnoceni k receptu:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    nanny: ako registrovaná by si videla všetky diskusie...

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    vybusna: Chtela bych se zeptat,proc jste mi vymazala hodnoceni k receptu?:-O

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    Ospravedlnujem sa Casinovi, ten mal pripomienku prave k tomuto rcp a nespravodlivo som ho presunula do diskusie, takze ju vlozim znovu v jeho mene

    Casino
    K receptu:
    Líbí se mi Poznámka:yes: Vyzkouším!
    S tmavým pivem zmíněným v kometářích by to asi bylo jak cumel:-D Na použité množství cibule bych to ještě zastříkl octem:yes:
    V rcp stojí: "restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule (aby se maso pěkně zatáhlo)"
    Jj, ztmavlé maso je OK:yes: ale "zatáhnuté (nakostkované) maso je kuchařské ptydepe :-D

    btw musela som si vyguglit, co je to ptydepe :-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    diskusne komentare, netykajuce sa tohto konkretneho rcp boli presunute sem
    https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4089

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Bibinka Bibinka

    varilamyskakasicku: Ivčo, krásný gulášek a jistě dobrý, jen u nás bez feferonky, máš 7.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova: taky zkusím příště Aničko, ona byla barvička i tak pěkná, ale příště podle Tebe :-p:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký guláš,mě by chutnal:-p:yes:
    Také tak někdy dělávám,jen používám černé pivo.Příjde mi,že je pak šťáva pěkně tmavá:yes:

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Pěkný gulášek :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásný gulášek, moc bych si pochutnala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Max Braun Max Braun(neregistrovaný)

    Mě děláš chutě ...:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí guláš z krku guláš z hovězího krku hovezi krk gulas hovězí krk recepty hovezí guláš recept hovězí gulas na pivu hovězí guláš hovězí krk recepty guláš hovězí krk recept hovězí krk na guláš hovezi gulas na pive hovězí krk hovezi krk na pive guláš s hovězího krku gulaš z krku hovězí guláš recepty hovezi gulaš s krku gulase z hoveziho krku recept na dobrý hovězí guláš recept hovězí krk

Zapomněl/a jsem heslo