Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra se zakysankou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 755 kJ /
658 kcal
Bílkoviny82,94 g
Tuky23,42 g
Vláknina6,14 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 1,20 g
Sůl3,00 g
Sacharidy27,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra, šunku a kapii si nakrájíme na proužky, rajče na kousky, cibuli na jemno, česnek na plátky a cibulku na kolečka. Krok 2: Nakrájená játra posypeme v misce Solamylem, promícháme, na pánev dáme olej a orestujeme cibuli s cibulkou, pak přidáme játra, která orestujeme, pak zalijeme masoxovým vývarem a dusíme. Po chvíli přidáme kapii, za další chvíli rajče. Krok 3: Když jsou játra měkká osolíme, opepříme, dáme šunku a kysanou smetanu, převaříme. Játra jsou hustá, díky Solamylu a během dušení, pokud se šťáva moc vydusí, můžeme podlít.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Neustále mě ovládá fantazírování a to pozitivně-vyzkoušejte a dáte mi "možná" za pravdu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm4z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm4z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

udivený: musíš lépe číst, máš to napsané i v surovinách....hmmm:-D

udivený:Jo, normální žlutou cibuli a jarní cibulku;-);-)

..."orestujeme cibuli s cibulkou"....hmmm :-O

Hambro, jsem ráda, že chutnalo a díky za upozornění-již opraveno;-)

Prima - už opraveno. :yes:

Zakysanka je jen v názvu, v ingrediencích ne ;-). Dnes jsem játra dělala k obědu. Moc nám chutnalo. Díky za recept.

No, fantazie ti holka nechybí, když se tak dá upravit vepřové maso, proč né játra, co? Tak mne napadlo, Bibi a játra po tyrolsku už jsi dělala? Já se na to chystám 2 měsíce a jaksi, jak se řekne tady u nás "mne nedošlo":-D No a ty za fantazii máš:yes:+

Špagetko, víš, že budeš mít asi pravdu;-):-D:-))no jo něco na tom je, protože mé chuťové buňky se při improvizování můžou úplně zbláznit a tak jedu,jedu...:-D

Bibi, kdo to jen řekl - nazývej věci pravými jmény? - houby fantazírování - mlsný jazýček tě ovládá :-D:-D:-D :yes::yes:

Tématické fráze:
kureci jatra ze zakysanou smetanou, játra recept, játra recepty, jatra, játra po tyrolsku, šunka recept játra, recept játra s červenou kápií, florentinska veprova jatra, řez vepřových jater po tyrolsku, játra v šunce, jak upravit srnčí játra, srnčí játra na cibulce, játra se solamylem, recept srdce játra, játra s kysanou smetanou, smažená kureci játra v zakysanou smetanou, játra na cibulce s a kysanou smetanou, játra,zakysaná smetana, srnčí játra se sušenými rajčaty, játra na cibulce s kysanou smetanou

Suroviny:
játra vepřová, šunka, kapie červená, cibule, cibulka lahůdková, rajče, česnek, smetana zakysaná, masox, solamyl, pepř, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu