Jelení steak
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě rodinu i blízké. Jakou přílohu zvolíte?
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 204 kJ / 1 005 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 91,98 g | 
| Tuky | 51,00 g | 
| Vláknina | 9,00 g | 
| Cholesterol | 306 mg | 
| Sodík | 1,02 g | 
| Sůl | 2,55 g | 
| Sacharidy | 24,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké. Potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
	Krok 2: Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty.
	Krok 3: Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, zhruba 5 minut.
	Krok 4: Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.
Zveřejněno 21. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Moje poznámka
					
				
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jelení steak, 
						
						
							jelení steak recept, 
						
						
							steak z jelena, 
						
						
							jelení steaky, 
						
						
							jelení maso na steaky, 
						
						
							recept na jeleni steak, 
						
						
							jelení steak recepty, 
						
						
							recepty jeleni steak, 
						
						
							steaky z jelena, 
						
						
							jelení stejk, 
						
						
							jelení kýta steak, 
						
						
							steak z jelení kýty, 
						
						
							jelení steik, 
						
						
							jelení steak ze hřbetu recept, 
						
						
							jelení steaky recept, 
						
						
							jelení biftek, 
						
						
							jelení steak - recepty, 
						
						
							jelení karé, 
						
						
							jelení maso recepty, 
						
						
							jelenni steak
						
					
						Suroviny:
						
							roštěná jelení, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							pepř zelený sterilovaný, 
						
						
							houby lišky, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (30)
Tak ještě jednou