Pečené kuře "eintopf"
Pečené kuře "eintopf" je vydatný a sytý pokrm, který spojuje chuť šťavnatého pečeného kuřete s bohatou směsí zeleniny a koření. Eintopf znamená v němčině "jeden hrnec," což vystihuje jednoduchost přípravy.
Suroviny pro 4 porce
podle počtu strávníků a velikosti pekáče
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 955 kJ / 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,82 g |
Tuky | 3,12 g |
Vláknina | 39,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 186,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu. Podlít sklenicí horké vody a nepřikryté vložit do trouby na cca 180-200 °C.
Krok 2: Občas zkontrolovat, podlít, zatřást pekáčem, aby se brambory nepřichytily. Když je nyní horní strana masa dozlatova upečená přidat případně měkčí zeleninu (papriky, rajčata, cuketu), kousky kuřete obrátit.
Krok 3: Okořenit grilovacím kořením a dopéci dozlatova i z druhé strany. Nyní by mělo být vše tak akorát k jídlu. Barbaři si k tomu dávají tatarskou omáčku.
Zveřejněno 26. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře "eintopf"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKYJ
Moje poznámka
Pečené kuře "eintopf"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKYJ
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 10 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 13 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 17 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 6 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 7 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 8 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 9 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 10 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 10 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 10 hodinami
Tématické fráze:
pecene kure,
kuřecí eintopf,
kuře do zlatova,
pečené kuře recepty,
kuře recepty,
jidla z kurete,
jak upéct kuře do zlatova,
pečené kuře do zlatova,
pečené kuře jinak,
jak okořenit kuře,
eintopf kuřecí čtvrtky,
recepty na pečené kuře,
jídlo z pečeného kuřete,
jidlo z kuřete,
jidla-z-kuřete,
pečené kuře foto,
recept na pecene kure,
kuře pečené na rajčatech a bramborách,
jídla z pečeného kuřete,
pečené kuře eitopf
Suroviny:
kuře čtvrtky,
brambory,
mrkev,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
česnek,
šunka sušená,
sůl,
pepř mletý,
šalvěj,
koření grilovací
Komentáře (18)
Myslíte že se TOP takový rcp vynachází, he?
***
Jsem Pokuston
Často se píše, že omyté kuře se před solením OSUŠÍ
Dnes jsem osušil pouze polovinu ptáka (podélně, ne napříč
No, po upečení to vyšlo, ať osušené či neosušené, nastejno
"Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu."
No, vím kde asi má kuře biskupa...
...ale kde má kuře líc, jest mi pouze domnívat se