Masové hašé
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více než pečiva, dochucená je česnekem a majoránkou. Následně se směs upeče a můžete servírovat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 409 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,55 g |
Tuky | 21,23 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 90,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Moje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 1 hodinou
Minimuffinky
Přidáno před 13 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 18 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 1 hodinou
Tvarohové řezy s broskvemi
JanaRas před 1 hodinou
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 11 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 12 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 12 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 13 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 13 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 13 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 14 hodinami
Tématické fráze:
haše,
recept hase,
haše recept,
haše z vepřového masa,
recept na haši,
vepřové hašé,
vepřová haše,
haše z mleteho masa,
recepty haše,
recept na masovou haši,
recept na haše,
masová haše, brambor,
haše z vařeného vepřového masa,
masová-haše-recept,
hase recepty,
hovězí hase,
jak se dela hase,
masové hašé pečené,
jak se vaří masové hašé,
recepty vepřová haše
Suroviny:
maso vepřové,
vývar masový,
rohlík,
cibule,
sádlo,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (32)
Jen bych chtela ricit, opravdova haze se dela z mleteho, nebo jemne nakrajeneho, tepelne upraveneho masa, zahusteneho strouhankou, bramborem ci namocenym rohlikem, muze byt i vajickem.
V kazdem pripade bych "kutrovani" vynechala, pak uz to neni hase, ale kase
A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha..., stejně jako se z italských spaghetti staly normální české špagety. Jazykový vývoj nezastavíš.
D-ý den, hašé je z francouzského hachis a znamená hašé, sekaná
(hachis de boeuf - hovězí hašé; hachis de porc - vepřová hašé, sekaná; hachis á farcir - nádivková směs; hacher - sekat;
Velmi zajímavý recept na hašé je v detektivce Rexe Stouta - přidává vnitřnosti. Ahojky KH.
colombo 65
Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.
Takže tisíceré díky za recept, protože ten vypadá báááječně
Bod napřed...
Haše je dobrota a dávám jí bodík
Jinak k tvému dotazu ohledně původu slova "hašé" - domnívám se, že to je počeštěné anglické "hash", které má sice mnoho přenesených významů, ale jedním z nich je i sekaná, sekané maso atd...a naši předci asi převzali od anglosaských kmenů...(nebo to Angličani převzali od nás???