Suroviny
Porce: cca 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,12 g |
Tuky | 22,89 g |
Vláknina | 5,74 g |
Cholesterol | 711 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,83 g |
Sacharidy | 13,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.
Krok 2: Když je maso pořádně uvařené, nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón.
Krok 3: Na olivovém oleji osmahneme cibulku s bobkovým listem a novým kořením, až je cibule růžová.
Krok 4: Zalejme protlakem a vývarem, který jsme si připravili pomocí kostek bujónu a vařící vody ( nebo vývaru z masa).
Krok 5: Přidáme mrkev, a vaříme dokuď je mrkev pěkně měkká - čím menší kostky uděláme, tím to bude rychlejší.
Krok 6: Poté přidáme kukuřici, hrášek a papriku.
Krok 7: Dochutíme sojovou omáčkou, chilli, můžeme použít i tabasco, solí a pepřem.
Krok 8: Přidáme cca 3 lžíce cukru, a dvě lžíce octa.
Krok 9: Přivedeme k varu a do polévky nalejeme rozkvedlané vejce, které v polévce hned zase rozmícháváme metličkou, aby se vejce nespojily, a byly z nich malinkaté trhance.
Krok 10: Přidáme maso nakrájené na malé kousky.
Krok 11: Pokud jsme s polévkou chuťově spokojení, vyndáme bobkový list a nové koření. Nakonec zahustíme škrobem...na 3 litry polévky dávám 4 vrchovaté lžičky škrobu rozmíchané v trošce vody.
Zveřejněno 29. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská "červená" polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKW8
Moje poznámka
Čínská "červená" polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKW8
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 17 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 38 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
cinska pikantni polevka,
čínská pikantní polévka recept,
pekinská polévka,
pekingska polevka,
čínská polévka,
pekinská polévka recept,
pikantní čínská polévka recept,
pikantní čínská polévka,
čínská polévka recept,
čínská pikantní polévka-recept,
top recepty čínská polevka,
pekingská polévka recept,
polevka cinska,
červená polévka,
čínská pikantní polévka červená,
čínská papriková polévka pikantní,
recept cinske polevky,
cinska cervena,
čím se zahušťuje čínská pikantní polévka?,
pekingská plévka panda
Suroviny:
prsa kuřecí,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
protlak,
bujón,
mrkev,
kukuřice,
hrášek,
paprika čerstvá červená,
vejce,
cukr,
ocet,
škrob,
chilli,
omáčka sojová,
olej olivový
Komentáře (16)
On je problém že každej větnámek to dělá jinak
Já jsem tu chuť ladila a ladila, až chutná jako ta co dělaj u nás v Pandě.
ale hlavní je , že Vám i přes to chutnala
Děkuju za chválu receptu i fotky - fotím ráda :D