Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 020 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,96 g |
Tuky | 63,33 g |
Vláknina | 24,64 g |
Cholesterol | 417 mg |
Sodík | 1,43 g |
Sůl | 3,49 g |
Sacharidy | 90,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky.
Krok 2: Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme bujony a masox, rozmarýn a přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Krok 3: Občas promícháme, podlijeme dle potřeby vodou (vodu dolíváme vždy po kouskách - není potřeba moc - ve výsledku by to měla být spíše konzistence "číny" s více sosem.)
Krok 4: Rajčata nakrájíme i se slupkou na malé kostičky, papriky na nudličky. Fazole necháme okapat.
Krok 5: Zhruba po 3/4 hodince přidáme k masu nakrájená rajčata. Promícháme, necháme dusit. Po další 1/4 hodině přidáme k masu papriky a dusíme ještě asi 20 minut.
Krok 6: Na závěr přidáme do jídla kečup (či pokud máme načatý protlak+trochu cukru), fazole a petrželku.
Krok 7: Krátce prohřejeme, a do požadované hustoty zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Jako přílohu jsem volila rýži, příp. by bylo možno použít libovolnou přílohu.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXqZ
Moje poznámka
Jehněčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXqZ
Nejnovější recepty
Cuketový perník
Přidáno před 5 minutami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 12 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 12 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 7 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 11 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 11 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 12 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 13 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 15 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 15 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 17 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 18 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí přední noha,
jehneci cina,
jehněčí nudličky,
jehnečí přední,
jehnečí recepty,
jehněčí ragů na víně,
ragů z jehněčího masa,
ragů z jehněčího,
jehněčí,
jehněčí kostky,
skopové ragú,
čína z jehněčího masa,
jehněčí přední recept,
připrava jehnečiho masa,
cina z jehneciho,
přední jehněčí,
jehneci noha,
jehněčíragu,
jehňečí recept,
recepty jehněčí
Suroviny:
maso jehněčí,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
česnek,
sádlo vepřové,
fazole,
petrželka,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
rozmarýn sušený,
kečup sladký,
bujón hovězí,
bujón zeleninový,
masox,
mouka hladká,
voda
Komentáře (8)