Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené v kapustovém mozečku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 482 kJ /
832 kcal
Bílkoviny46,68 g
Tuky32,08 g
Vláknina12,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,01 g
Sůl1,84 g
Sacharidy85,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme ji na oleji, přidáme na menší nudličky nakrájenou kapustu, kterou osolíme, okmínujeme a dáme trošku pepře, podlijeme vodou, přidáme masox a všechno dusíme. Krok 2: Když je kapusta akorát, tak jí zasypeme strouhankou, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci, mícháme a necháme je ztuhnout. Krok 3: Nakonec dáme česnek, na kostky uvařené uzené (já dala plátky, bylo hotové, čerstvé a pěkné), společně prohřejeme a podáváme.

Zveřejněno 9. 9. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Někde jsem našla recept na kapustový mozeček, tak jsem ho skloubila s masem a trochu pozměnila.

Výborné jsou k tomu bramborové knedlíky(od Mirky), nebo knedlíky chlupaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vVM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vVM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jani to jde. Kapustu zrovna nemusím, ale tohle si udělám. Ukládám a + bodík. Václav

Bibinko, určitě vyzkouším:yes::yes: +

Těm mým chlapům kapusta moc nejede, ale já bych si to dala hned teď.:-p:-p +;-)

Angel, je to takové, jak je to na fotce a vajíčka to taky zahustí. Můžeš tý strouhanky dát klidně míň a nebo vynechat vajíčka. Jednou jsem to šla dělat a zjistila sem, že vajíčka došla, tak byl mozeček bez nich a byl taky dobrý.

toto musi byt velka fajnotka...ked tu v mnichove ako keby sa vytratil kel....je tu len ruzickovy

Mám v mrazničke schovaný menší kúsok údeného...práve v týchto dňoch špekulujem, čo s ním...:-)

Ajajajaj, Bibi, co mi to děláš?:-p;-(:yes:

Bibi, líbí se mi to:-8. Dneska jsem si zrovna na trhu koupila pěknou kapustu, tak asi zítra vyzkouším:-p. Jen se chci zeptat na tu strouhanku- píšeš 100 g , není to potom moc husté? :-O

Tématické fráze:
mozeček, kapusta jako mozeček, kel s uzeným masem, recepty kél, polévka z vepřového mozečku, kapustový mozeček, vepřový mozeček.recepty, recept kapustovy mozeček, recept lalok, kel kapusta recept, zapečená kapusta mozeček, mozeček z uzeného masa, kapustovy mozecek s masem, mozeček recept, bramborové knedle a kapusta, recepty-kel, recepty kel s hovězím masem, braun triumph eb 25-2 diskuze, bramborove knedliky co k nim, vepřový mozeček recepty

Suroviny:
maso uzené, kapusta, cibule, kmín drcený, strouhanka, vejce, česnek, masox, pepř, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu