Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 751 kJ / 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,16 g |
| Tuky | 0,40 g |
| Vláknina | 0,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky přes noc namočíme do griotky.
Krok 2: Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly přibližně stejně vysoké, aby se stejnoměrně propekly. Opepříme je.
Krok 3: Nejprve připravíme omáčku. Všechny ingredience dáme do kastrůlku a necháme cca 15 minut probublávat.
Krok 4: Vyjmeme tymián, vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme každý podle své chuti.
Krok 5: Pokud je omáčka řídká, ještě ji necháme chvilku zredukovat. Nakonec zjemníme kouskem másla.
Krok 6: Steaky pečeme z obou stran na silně rozpálené pánvi se silným dnem. Každý podle toho, jak má rád propečené. Já volím cca 3-4 minuty z každé strany. Samozřejmě podle výšky masa.
Krok 7: Vyjmeme je z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.
Zveřejněno 23. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak s rozinkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDY9
Moje poznámka
Steak s rozinkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDY9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
omáčky ke steaku,
recept steaková omáčka,
steak marinovaný v griotce,
hovězí roštěná recept,
omáčky k steak,
chuck tender steak,
hrozinková omáčka,
omáčka ke steaku,
steaková omáčka,
hovězí nízký roštěnec recepty,
steaková omáčka recept,
omáčka ke steakum,
omáčka na steak recept,
rozinkova omacka vyborna,
rozinkova omacka vyborna,
rozinkova omacka k masu,
hrozinková omáčkou,
pečené kuře s rozinkovou omáčkou,
hovězí steak chuck tender,
steaky recepty
Suroviny:
steak hovězí,
sůl mořská,
pepř,
rozinky,
balsamico,
omáčka worcesterová,
griotka,
sůl,
tymián,
máslo,
voda
Komentáře (13)