Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 109 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,68 g |
| Tuky | 49,71 g |
| Vláknina | 10,12 g |
| Cholesterol | 379 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 14,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobno, hodně drobno a dáme do hrnce osmahnout.
Krok 2: Jakmile pustí tuk, přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme do zlatova.
Krok 3: Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, krátce společně orestujeme, to už je skoro nasucho, přidáme hrnek vody a dvě kostky masoxu a provaříme.
Krok 4: Přidáme 2 l vody a vaříme.
Krok 5: Z mletého masa, které jsme podle vlastní chuti okořenili a přidali jedno vejce, žádnou strouhanku, mouku nebo housky.
Krok 6: Jen maso, vejce a koření, vykrajujeme malou lžičkou nočky a zavařujeme do vývaru.
Krok 7: Z vejce, mouky a trochu vody připravíme panýrunk (na obalování řízků), přidáme strouhanku a vytvoříme polotuhou hmotu, přidáme zázvor a opět lžičkou nočky a šup do polévky.
Krok 8: Polévku dosolíme nakonec.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqpy
Moje poznámka
Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqpy
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 40 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 51 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
panýrunk,
restované fazolky,
obalování řízků,
restované fazolky na slanině,
polévkové nočky,
restované fazolky se slaninou recept,
restované zelene fazolky recept,
restované fazolky recept,
restované zelené fazolky,
restované fazolky se slaninou,
vývar s nočky,
restovaný maso,
restované mleté maso,
panírunk,
slaninove nocky,
recepz na nočky do polévky,
recept restované fazolky se slaninou,
polévkové vývary,
slanina cibula pridame,
polevkove noky
Suroviny:
slanina,
cibule,
masox,
maso mleté,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř,
sůl,
maggi,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
zázvor mletý
Komentáře (3)