Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 805 kJ / 909 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,15 g |
Tuky | 11,16 g |
Vláknina | 14,22 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 168,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme, omyjeme. Z kukuřice oloupeme zrna - lze i uvařit a oloupat, nebo použít sterilovaná zrna. Z každého druhu zeleniny si odložíme asi třetinu stranou na zavaření do polévky až na konec – já odložila zelenou a 1 bílou část pórku, 5 růžiček, čtvrtku kedlubny a kukuřici.
Krok 2: Zbylou zeleninu nakrájíme na kousky a na rozpáleném tuku orestujeme –cca 4 min. Pak zalijeme vodou nebo vývarem, okořeníme špetkou tymiánu, ořechem, pepřem a solí a vaříme cca 15 minut.
Krok 3: Mezitím si na pánvičce rozpálíme tuk a na něm krátce orestujeme zbylou zeleninu vcelku (i kukuřici), kterou posypeme grilovacím kořením (kedlubnu i porek samozřejmě rozkrájíme na stejně velké špalíčky) – restujeme asi 3 minuty.
Krok 4: Mléko s rozmíchanou moukou vlijeme do polévky a vše rozmixujeme dohladka. Přidáme orestovanou zeleninu a za stálého míchání povaříme ještě cca 15 minut. Podle potřeby zředíme mlékem nebo naopak zahustíme moukou. Dochutíme stroužkem česneku a např. zeleninovou podravkou s bylinkami.
Zveřejněno 21. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VPXX
Moje poznámka
Zeleninový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VPXX
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 20 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
BarboraToni před 25 minutami
Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
smidrs před 46 minutami
Smetanovo-ořechová bábovka s jablky
Ennia před 48 minutami
Falešný španělský ptáček
Skrabi před 55 minutami
Masopustní koblihy od babičky
Skrabi před 55 minutami
Ondráš pečený v troubě
Skrabi před 56 minutami
Jemné a nadýchané lívance
Skrabi před 57 minutami
Pražské koláče podle Mirky
Skrabi před 58 minutami
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Andaluzie před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Tynaja před 2 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový krém,
polévka zeleninový krém,
zeleninový krém recept,
zeleninový krém polévka,
zeleninove kremy,
zeleninových krém,
recept zeleninovy krem,
zeleninový krém, recept,
recept na zeleninový krém,
zeleninoví krém,
zeleninový krém apetit,
zeleninový krém s bylinkami,
kvetakovy krém recept,
kukuřičný krém,
polévka zeleninový krém recept,
jak zavařit kukuřičná zrna,
recept polévka zeleninový krém,
zeleninová krem,
recept kukuřičný krém,
recepty zeleninový krém
Suroviny:
vývar zeleninový,
pórek,
kedlubna,
kapusta růžičková,
kukuřice,
tymián,
česnek,
ořech muškátový,
sůl,
pepř,
koření na zeleninu,
mléko,
mouka hladká,
zelenina
Komentáře (6)