Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové knedlíčky v jahodové dřeni, obalované v lupíncích a kokosu

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipre pipre

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 633 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny82,58 g
Tuky57,06 g
Vláknina22,40 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy293,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvarohové knedlíky: Z tvarohu, vejce, mouky, krupičky, cukru a vanilkového cukru vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm. Kuličky vložíme do vroucí vody a vaříme po vyplavání na hladinu ještě cca 5 minut. Po vyjmutí z vody je ještě teplé obalíme ve směsi nadrcených lupínků a strouhaného kokosu. Krok 2: Jahodová dřeň: Mražené nebo čerstvé jahody pokrájíme na menší kousky a povaříme v trošce vody (já jsem vařila ve lžíci vody, ale ani voda nemusí být, jahody pustí ještě dost šťávy) cca 10 minut, rozmixujeme a podle chuti osladíme cukrem. Krok 3: Tvarohová ozdoba: Tvaroh smícháme s tvarohovým dezertem Ovofit a dáme do jahodové dřeně na ozdobu.

Zveřejněno 12. 5. 2013

Poznámka autorky pipre

Zdroj: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí, pouze zmenšeno množství mouky a krupičky o 20 g u obou, protože knedlíčky se mi zdály tužší podle původního receptu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKpW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKpW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem dělala znovu, ale místo jahod jsem jako omáčku použila Aktivia nápoj s příchutí jahod a kiwi a moc mi chutnalo.

jahody mam,takze vyskusam :-K:yes::yes::yes:

Jani, nejsem moc na sladká jídla, jednou nebo dvakrát do roka dostanu chuť na ovocné knedlíky, ale tohle vypadá báječně:-p:yes:

;-):-Jani, krásný a zajímavý recept k vyzkoušení:-K;-):yes:

:-p:-p No to je překrásnééééé :yes::yes::-K:-p

katlie: Toto množství v receptu je podle množství tvarohu spíš tak pro 3 - 4 lidi, a dřeně se dá udělat i víc přidáním vody při vaření jahod, rozmixovat a podle potřeby a hustoty zahustit třeba kukuřičným škrobem:-)

Udělám v týdnu:yes::yes: máme rádi takové dobrotky:-K

Jani, to se Ti moc povedlo, vypadá to nádherně, o chuti nepochybuju;-):-p:yes::yes:+

Jani, povedene mlsani..:yes::yes:. Az pujdu na trh, koupim jahody a vyzkousim. Deti i manzel takove dobrutky miluji..;-)

pipre: :-)):-)) Příště utajit, zamlčet, mlžit, zatloukat ;-):-D

Kdybych to chtěla dělat k obědu, pro kolik lidí je asi toto množství, najedí se z toho tři dospělí nebo je to málo. Vypadají úžasně.:-8

No to se ti ale teda moc povedlo - krása:yes:

Holky díky:-8

to je prostě nááádhera:-O:-O:-K:yes::yes: moc se ti to povedlo:yes::yes: na tomhle ujíždím. ale to se o mně už ví:-8:-D:-D
super:yes::yes:

Tématické fráze:
jahodová omáčka na knedlíky, tvarohové špalíčky, recept na jahodovou dřeň, jahodova dřeň s tvarohem, jak se dela jahodova dren, knedliky z kokosu, top recepty tvarohový jahodový knedlíky, kokosove kulicky z tvarohu, fitnes sladké recepty, co s jahodovou dreni, fitnes knedlík, tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem, tvarohove špaličky recepty, tvarohové špalíčky s jahodami, tvarohové noky s krupičkou s jahodovým přelivem, knedliky s jahodovou dreni, knedlíky z cereální mouky, jak udělat jahodovou dřen, jahodove knedliky s tvarohem, recept tvarohové kuličky s jahodovým přelivem

Suroviny:
jahody, vejce, tvaroh polotučný, mouka hrubá, krupička, cukr vanilkový, cukr, ovofit, kokos strouhaný, fitnes

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu