Lilkový skoro kaviár
Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami, čímž vzniká lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu kaviáru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový skoro kaviár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwN0
Moje poznámka
Lilkový skoro kaviár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwN0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Nutellové oříšky
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno před 15 hodinami
Bramboráky s libečkem
Přidáno před 20 hodinami
Pivní cibulačka
Přidáno před 21 hodinami
Srnčí guláš
Přidáno před 22 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Lucie1001 před 11 minutami
Bůčková roláda
beruna1 před 26 minutami
Jablečné řezy s pudinkem
Stepanka.M. před 52 minutami
Americké okurky
Tonja před 1 hodinou
Výborné lasagne
muraia před 3 hodinami
Avokádovo - tvarohová pomazánka s tuňákem
gabikka před 3 hodinami
Rychlé šunkofleky
anamor1 před 4 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
Skunk před 6 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 7 hodinami
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 15 hodinami
Tématické fráze:
lilkový tatarák,
tatarák z lilku,
falešný kaviár,
kaviar recepty,
kaviár recept,
lilek kaviár,
kaviár,
feferonkový salát recept,
kaviar z baklažanu,
recepty kaviár,
pomazánka z kaviáru,
jak udelat kaviar,
tatarák z baklažánu,
lilková pomazánka,
recept kaviár,
feferonkový salát,
lilek falešný kaviár,
lilek tatarák,
lilek jako kaviar,
lilkový salát
Suroviny:
baklažán,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá
Komentáře (20)
snáď ti bude chutiť. Samozrejme, nemožno porovnať s tatarákom z mäsa, je to iné, ale chutné. Možno to aj poznáš, len pod iným názvom, nejaká bramborová pomazánka a pod.
Muzu te, magdalenko, poprosit o receptik na tatarak z varenych brambor? Jednou jsem ho jedla a moc mi chutnal, ale nevim, jak na nej. Dekuji
Ja mávam zrejme HOSIP, je to škaredšia forma Tvojej choroby?
Merylas, teší ma, že som rozšírila Tvoje znalosti slovenského jazyka...
Ale neviem, či sa tu už nenachádza, nestíham všetko prezrieť...