Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový skoro kaviár

Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami, čímž vzniká lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu kaviáru.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek poprepichujeme a dáme do trúby piecť - cca 25 minút pri 200 °C. Krok 2: Stredne veľkú cibuľu pokrájame a smažíme na oleji. Upečený baklažán stmavne, zvráskavie. Ošúpeme, alebo lyžicou vydlabeme dužinu. Posekáme na doske na drobno. Krok 3: Pridáme k smažiacej sa cibuli, osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak, feferónkový pretlak. Premiešavame a necháme hustnúť. Ochutnáme, príp. doladíme štipkou cukru. Krok 4: Necháme odstáť, chute sa prepoja.

TIP: Lilkový kaviár nebo lilkový tatarák

Zveřejněno 5. 5. 2009

Poznámka autora magdalenka

Pripravíme si hrianky - topinky, otvoríme vínko. Baštíme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový skoro kaviár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwN0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový skoro kaviár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwN0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lucasinka: posielam link...http://www.toprecepty.cz/recept/4803-tatarak---sko...
snáď ti bude chutiť. Samozrejme, nemožno porovnať s tatarákom z mäsa, je to iné, ale chutné. Možno to aj poznáš, len pod iným názvom, nejaká bramborová pomazánka a pod.

Super receptik..jednoduchy a urcite mnamkozni. Brzy vyzkousim a bodik posilam rovnou :-K
Muzu te, magdalenko, poprosit o receptik na tatarak z varenych brambor? Jednou jsem ho jedla a moc mi chutnal, ale nevim, jak na nej. Dekuji:-D

toto jedlo robim s cerstvymi rajcinami a trosku inymi koreninami a moze sa pridat do hotoveho biely jogurt...len baklazan potrem olejom a miesto piect ho opekam priamo nad horakom...vonia ako udeny a v Indii sa to vola Brinjal Bharta a je to uuuzasne dobre :yes: davam bod

Výborné :-p, posílám bodík:yes:

Teraz som sa dozvedela v súkromnej správe, čo je to LAHOSIP...obidve choroby poznám! Sú tu rozšírené dosť;-)

Paprička, ja zas neviem, čo je to LAHOSIP...vážne, dumám a nič ma nenapadá...
Ja mávam zrejme HOSIP, je to škaredšia forma Tvojej choroby?
Merylas, teší ma, že som rozšírila Tvoje znalosti slovenského jazyka...

Magdalenko, taky si myslím, že bys mohla fotit i mobilem:-));-) Tady ze závislosti na tomto webu většinou přibývají kila:-8 ale je spokojená rodina. Taky jsem se dověděla, co jsou to hrianky, to jsem ještě nikde nezaregistrovala:-))

Znám a už jsem ho i jedla, ale ještě jsem ho nedělala. Já vždycky přemýšlím, co mám udělat a zrovna si nemůžu na nic vzpomenout. Asi už mám LAHOSIP :-D:-D:-D Ď za připoměnutí;-)

Papričko a tatarák z varených zemiakov poznáš? Celkom ujde...
Ale neviem, či sa tu už nenachádza, nestíham všetko prezrieť...

Mám kamarádku vegetariánku a tohle by mohla být pro ni varianta, když přijede a my ostatní se budeme cpát něčím masovým. Ď za inspirativní recept. ;-)

Tématické fráze:
lilkový tatarák, tatarák z lilku, falešný kaviár, kaviar recepty, kaviár recept, lilek kaviár, kaviár, feferonkový salát recept, kaviar z baklažanu, recepty kaviár, pomazánka z kaviáru, jak udelat kaviar, tatarák z baklažánu, lilková pomazánka, recept kaviár, feferonkový salát, lilek falešný kaviár, lilek tatarák, lilek jako kaviar, lilkový salát

Suroviny:
baklažán, cibule, česnek, protlak rajčatový, olej, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu