Suroviny
Porce: 3-4 špízy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,49 g |
Tuky | 55,78 g |
Vláknina | 9,79 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 46,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet.
Krok 2: Játra nakrájíme na menší kousky a každý z nich obalíme do anglické slaniny. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky a rozdělíme na plátky, papriku nakrájíme na čtverečky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, klobása, cibule, játra ve slanině a červená paprika.
Krok 3: Hotové špízy zprudka orestujeme ze všech stran na oleji a dáme do pekáčku i s výpekem. Malinko podlejeme vodou a pečeme zo změknutí masa.
Krok 4: Zbylou cibuli a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekaný česnek a orestujeme na malém množství oleje. Přidáme kečup, čili a stále mícháme.
Krok 5: Nakonec zalijeme pivem a vaříme do zredukování tekutiny. Podáváme k jehlám a opečeným bramborám.
Zveřejněno 10. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivovarské jehly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgMl
Moje poznámka
Pivovarské jehly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgMl
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 41 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 1 hodinou
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 3 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 3 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Tématické fráze:
pivovarský špíz,
játra pana sládka,
pivovarské papričky,
pivovarské spalick,
pivovarske uzene,
jehly na kytu,
pivovarska ctvrtka,
pivovarska ctvrtka,
pivovarska jehla- recept,
pivovarské špízy,
pivovarské chilli papričky,
maso na jehle,
jak upravim kytu veprovou,
jehla na špízy 28cm,
marinada do jehly,
sojová jehla,
veliká jehla,
kuřecí pivovarsky tokan,
jehla na kytu,
recept na pivovarskou jehlu
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
koření chilli,
libeček,
olej olivový,
omáčka sojová,
česnek sušený,
játra drůbeží,
slanina anglická,
klobása,
cibule,
paprika čerstvá červená,
olej,
česnek,
cibule,
paprika čerstvá červená,
chilli paprika čerstvá,
kečup ostrý,
pivo světlé
Komentáře (30)
aisha: to fakt nevím, já jsem měla něco jiného, ale snědlo se všechno, takže asi to bylo dobré