Zelník na plechu
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický bramborák na plech, výsledkem je lahodné jídlo z jednoho pekáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 615 kJ / 1 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,79 g |
Tuky | 35,49 g |
Vláknina | 49,09 g |
Cholesterol | 907 mg |
Sodík | 6,10 g |
Sůl | 14,63 g |
Sacharidy | 249,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady.
Krok 2: Přidáme hrubě nakrájené uzené maso, vejce, mouku, rozdrený česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku. Předehřejeme troubu na 180-200 °C.
Krok 3: Plech nebo pekáček vytřeme sádlem, rozetřeme na něj bramborovou hmotu, povrch uhladíme a potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 28. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
Moje poznámka
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 4 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
zelníky,
zelník,
zelníky recept,
recept na zelníky,
zelnik recept,
zelńáky,
zelnáky na plech,
pečené zelníky,
zelníky pečené,
zelníky v troubě,
recept zelníky,
zelníky recepty,
recepty zelníky,
recepty zelník,
recept na zelník,
zelníky pečené z hlávkového zelí,
bramborové zelníky,
cmunda pecena v troube,
zelníky pečené v troubě,
zelníky z hlávkového zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
vejce,
mouka polohrubá,
maso uzené,
česnek,
majoránka,
kmín drcený,
petrželka zelená,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
sádlo
Komentáře (31)
Nic na tom není, jsou podstatně složitější recepty
Papričko, také mě na tom baví, že ačkoli bezvadně chutná, je téměř dietní... Nakonec uzené i sádlo by šlo vynechat. A nebo naopak, kdo by raději mastnější placky, může si je usmažit na pánvi...