Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostré lečo s cuketou, ostřejší klobásou (nebo čabajkou), rajčaty a paprikami

Pikantní letní lečo z cukety, paprik, rajčat a ostré klobásy nebo čabajky. Využijte letní úrodu ze zahrádky a připravte rychlé a snadné jídlo. Lečo chutná skvěle s čerstvým chlebem nebo vařeným bramborem.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 371 kJ /
1 284 kcal
Bílkoviny83,97 g
Tuky51,14 g
Vláknina26,05 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 2,37 g
Sůl5,24 g
Sacharidy110,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli i s natí pokrájíme na malé kousky. Česnek pokrájíme na plátky. Krok 2: Papriky opláchneme a zbavíme jádřinců. Rajčátka pokrájíme na kostky. Klobásu nebo čabajku pokrájíme na kolečka. Cuketu nakrájíme na kostky a necháme vypotit. Krok 3: V hluboké pánvi rozpálíme olej a orestujeme cibulku i s natí. Přidáme plátky česneku, orestujeme na pár minut a přihodíme pokrájené bílé papriky. Dusíme 8-10 minut. Krok 4: Poprášíme oběma druhy papriky, přidáme pokrájená rajčata a cuketu. Dusíme do změknutí. Krok 5: Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme a podle potřeby opepříme.

TIP: Jak zavařit lečo

Zveřejněno 30. 7. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Můžeme zkusit i s opečeným a vydlabaným lilkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KGXY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KGXY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem poprve delala leco.Tvuj recepis je vynikajici,moc me pripomel moje mladi,kdy se u nas doma delalo leco v obrovskem hrnci.
Zde jsem ho vsak skutecne jeste nedelala. Dik za tak vynikajici recepis,urcite ho budu opakovat. Chutnalo i sousedum,kteri nic takoveho jeste nejedli.

hazel: díky moc :-)

jarka skrobakova: super foto a wow a děkuji, potěší to moc;-);-)

:-p:-p Ivanko, dnes jsme měli k večeři lečo, bodík jsem dala už minule tak dnes jen foto a dík za prima večeři :yes::yes::-K

Výborný nápad,taky to zkusím ,už se mi sbíhají sliny:yes:

Děkuji děvčata, dnes jsem udělala lečo z lilku, rajčat a paprik, také dobré, ještě zkusím patizon, teď je hodně žlutých cuket, také mi chutnají:-p;-)

Cuketu já ráda, pěkný recept:yes::-p:yes:

Ivi, delavam podobne..takovy mix leca a ratatouille..moc dobre..:yes::yes:

Tohle ostré lečo musí být velmi chutné, zejména proto, že je tam kvalitní klobása a s cuketou je to dobrý nápad:yes::yes:

Lečo jsme už letos z naší urody dělali, ale přidat do něho cuketu mě nenapadlo:-O:-O:-Odíky za nápad a bodík letí;-);-)

Místo klobásy dám opražené mleté maso, přidám rýži a ejhle je tu džuveč.:yes::yes::yes::yes::yes:Ať žije balkánská kuchyně. Všechny variace jsou skvělé.

Suzuk: tak jo, i šunkáč, proč ne, všechno jde, hlavně, když chutná;-);-):-p

Musel stačit šunkovej salám, ale zato cuketu tam mám zelenou i žlutou a je to mňaminááá :-D:yes:

Tématické fráze:
co dělat se zelenými rajčaty, co s paprikami, co s palivou paprikou, cuketa s paprikou a rajčaty, lečo s klobasou recept, cuketa s paprikami, leco s klobasou paprikovou, co s rajčaty a paprikami, leco recepis, ostré lečo, leco s klobasou, cuketa s rajčetem a paprikou, netradicni leco, co delat s rajčaty, jak se dělá lečo z klobasou?, lečo s cuketou a paprikou, lečo recept s klobásou, recepty s cuketou paprikou a rajčaty, co dělat s cuketou, recepisy cuketa

Suroviny:
cibulka jarní, česnek, paprika čerstvá červená, rajče, klobása papriková, paprika sušená pálivá, paprika sušená uzená, vejce, cuketa, sůl, pepř mletý, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu