Lutenice - pomazánka z vařených brambor
Netradiční pomazánka z vařených brambor v sobě kombinuje chutě lehce pikantní a zeleninové. Hodí se jak na křupavé a česnekem potřené topinky, tak i na jemný toast nebo naši klasickou veku, tedy na chlebíček.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 930 kJ / 1 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,22 g |
Tuky | 73,40 g |
Vláknina | 20,45 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 890 mg |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 105,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQmK
Moje poznámka
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQmK
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 16 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Marfyk před 33 minutami
Banánové lívance
Mazej před 49 minutami
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 1 hodinou
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 1 hodinou
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 3 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 14 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 14 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 14 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 14 hodinami
Tématické fráze:
domácí lutěnice,
pomazánka z vařených brambor,
recepty z vařených brambor,
bulharská lutenice,
pomazánka z brambor,
lutenice na topinky,
jak se dela lutenice,
vyroba lutenice,
tatarák z vařených brambor,
vaření brambor,
pomazánky recepty,
jak udělat lutěnici,
bramborová lutenice,
domáci lutenice recepty,
pomazánky z brambor,
recept z varenych brambor,
bulharská lutenice recept,
vařené brambory,
šiščata,
top recepty z vařených brambor
Suroviny:
brambory,
cibule,
česnek,
majonéza,
olej,
protlak rajčatový,
hořčice dijonská,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pažitka,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (48)
Ale originál lutenice vůbec brambory nemá !!!
V "Sofii" na václavském Václaváku mívali "Vepřovou paržolu s lutenicou"
No, asi tam vydávali za lutenicu cosi jiného...
Za druhé: Kdo prohlašuje,že je to odpad,je naprostý pitomec! Jinak to nejde napsat,protože nemá ani tušení,jak dlouho již se vyrábí a z jakých surovin!